Actualitate

Un europarlamentar lanseaza o reactie DURA: Se vrea interventia Guvernului in JUSTITIE

Publicat: 20 feb. 2019
1

Reactie dura din PSD dupa ce liderul eurodeputatilor ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a trimis o scrisoare catre presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, cerand ca Laura Codruta Kovesi sa aiba parte de tratament nediscriminatoriu in cursa pentru sefia Parlamentului European. Am vazut ca liderul eurodeputatilor ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a trimis o scrisoare catre presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, prin care, fara sa ne ascundem dupa expresii diplomatice, cerea acestuia sa faca presiuni asupra Guvernului Romaniei pentru ca Laura Codruta Kovesi sa poata participa la procesul de selectie pentru functia de procuror-sef european", sustine eurodeputatul PSD Gabriela Zoana. Practic, Guy Verhofstadt indeamna Guvernul Romaniei sa intervina in actul de justitie si sa dispuna procurorilor sa inceteze a strange probe in cazul Laurei Codruta Kovesi. "Este, practic, o tentativa de incalcare a statului de drept in Romania, din partea unui lider de grup europarlamentar care ne critica permanent tara exact pentru acest motiv.

Ingrid Mocanu rade de Laura Codruta Kovesi: Cum, ma, sa fii tu Zeita

Ceea ce nu intelege Verhofstadt si altii ca el este ca Romania nu a intrat in Uniunea Europeana pentru a executa ordinele domniei sale, ci pentru a fi membru cu drepturi egale in aceasta familie europeana. Am observat, de asemenea, ca Verhofstadt marjeaza mult pe cartea faptului ca doammna Kovesi este doar suspect si nu este condamnata inca. Eu doresc sa il intreb pe liderul ALDE din Parlamentul European, daca ar fi avut un candidat din tara domniei sale, suspect intr-unul sau in 18 dosare penale, la fel i-ar fi sustinut candidatura?

Declaratia domnului Verhofstadt pare mai degraba o modalitate prin care se doreste intimidarea actului de justitie din Romania.
Dar, daca Verhofstadt s-a gandit sa rezolve domnia sa aceasta problema a doamnei Kovesi, facand presiuni asupra Guvernului, poate se gandeste si cum sa ii rezolve si cealalta problema: lipsa de calificare a fostului procuror sef al DNA. Pentru a participa la acea procedura de selectie, doamna Kovesi are nevoie de o echivalare rapida a gradului profesional de procuror de parchet de pe langa tribunal cu cel de procuror de la Inalta Curte de Justitie. Dépêchez-vous, Monsieur Guy Verhofstadt!", mai puncteaza Zoana.

Comentarii
Adauga un comentariu