Stiri si curiozitati

Un expert in criminalistica digitala a reconstruit chipul lui Iisus: rezultatul socheaza – FOTO

Publicat: 01 mart. 2017

Un medic specializat in reconstructie faciala digitala, procedeu folosit in criminalistica, a reusit sa obtina o imagine a lui Iisus Hristos extrem de apropiata de realitate, considera acesta, dupa ce a folosit craniile a trei barbati evrei din perioada in care a trait Iisus. Rezultatul este cu adevarat surprinzator, cu totul diferit de reprezentarile cunoscute ale Mantuitorului.

Par saten si lung, privire blajina, oastura a fetei fina, iata detalii ale chipului angelic la care credinciosii din toata lumea sunt obisnuiti sa se raporteze atunci cand se gandesc la Iisus Hristos.

Nu asta a reiesit insa in urma cercetarilor facute in acest sens, una dintre cele mai controversate apartinand doctorului britanic Richard Neave, specializat in reconstructie faciala digitala, procedeu folosit in criminalistica.

Acesta sustinea in 2001, cand a realizat proiectul pentru o serie de documentare difuzate de postul de televiziune BBC, ca reusit sa obtina o imagine a lui Hristos extrem de apropiata de realitate, dupa ce a analizat craniile a trei barbati evrei din perioada in care a trait Mantuitorul.

Rezultatul obtinut de doctor este cu adevarat surprinzator, cu totul diferit de reprezentarile cunoscute ale lui Iisus informeaza publicatia britanica „The Independent“, lucru care a reusit sa inflameze din nou spiritele pe retelele sociale, tinand cont ca se apropie momentul nasterii Mantuitorului. Specialistul britanic a realizat adevaratul chip al lui Iisus dupa ce a examinat trei cranii care au apartinut unor barbati evrei din Galileea, in nordul Israelului. Pentru a ajunge la forma finala, a apelat si la tomografia computerizata, cu ajutorul careia a estimat grosimea craniului, ceea ce i-a permis sa recreeze muschii faciali si pielea cat mai apropiat de realitate.

Neave a folosit si desene antice, gasite in diverse situri arheologice din zona Galileei, reusind astfel sa determine culoarea parului lui Iisus, apoi a comparat descoperirile cu ceea ce scrie in Bibile pentru a se asigura ca lungimea podoabei capilare este corecta.

In cursul cercetarii, doctorul britanic a stabilit si ce inaltime ar fi avut Iisus, pe baza analizei scheletelor unor barbati care au trait pe vremea Mantuitorului, adica 1,55 metri, la o greutate medie de 50 de kilograme.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit