Economic Local

Un fals angajat RAJAC a lasat fara bani o batrana

Publicat: 29 mart. 2008
1

• In Iasi a devenit o moda ca diferiti indivizi sa sustina ca sunt angajati ai unor societati comerciale sau regii autonome cunoscute si sa intre in casele batranilor pentru a le fura banii • O batrana de 73 de ani a fost lasata fara bani in casa de un individ care s-a recomandat a fi angajat la Regia Autonoma Judeteana de Apa-Canal Iasi

O batrana de 73 de ani a fost lasata fara bani in casa de un individ care s-a recomandat a fi angajat la Regia Autonoma Judeteana de Apa-Canal (RAJAC) Iasi. In urma cu doua zile, femeia a mers si a povestit totul politistilor de la Sectia 3. Aceasta a relatat ca era in casa si o persoana de sex masculin a batut la usa si a spus ca este de la RAJAC. In acest context, a solicitat sa intre in casa sa verifice apometrele. Barbatul s-a deplasat in bucatarie si in baie, s-a facut ca umbla la apometre, dupa care i-a solicitat batranei plata serviciilor facute. Barbatul i-a spus batranei ca munca depusa de acesta valoreaza 70 lei pentru ca anumite defectiuni ale apometrelor au fost remediate.

Pentru ca nu a avut suma exacta, batrana i-a dat doua bancnote de 50 lei, iar acel fals angajat de la RAJAC urma sa mearga jos la un magazin sa-i schimbe si sa aduca restul. Nu s-a mai intors. „Dupa ce s-a deplasat in bucatarie si in baie, i-a cerut sa achite suma de 70 lei, pe motiv ca au fost identificate defectiuni la apometre, aceasta fiind taxa pentru serviciile prestate si pentru schimbarea apometrelor. Intrucat nu a avut bani potriviti, femeia i-a dat doua bancnote de 50 lei, pe care acesta s-a oferit sa le schimbe si sa revina cu restul, dar nu s-a mai intors”, a spus subinspectorul Virginia Pralea, purtatorul de cuvant al politiei iesene. Politistii care s-au deplasat la fata locului au constatat ca fapta s-a produs din cauza neglijentei partii vatamate, care nu a legitimat si verificat persoana respectiva, permitandu-i sa intre in locuinta cu usurinta. „Cercetarile continua in vederea identificarii autorului, tragerii la raspundere penala a acestuia si recuperarii prejudiciului cauzat. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune„, a mai spus reprezentantul politiei. Trebuie mentionat ca la nivelul municipiului Iasi a devenit o moda ca diferiti indivizi sa sustina ca sunt angajati ai unor societati cunoscute si sa intre in casele batranilor pentru a le fura banii.

Adauga un comentariu