National

Un film romanesc spectaculos, premiat la „Oscarurile romanesti”

Publicat: 28 mart. 2018

A fost seara premiantilor, la Teatrul National din Bucuresti. Acolo, a avut loc Gala premiilor Gopo – cele mai importante din cinematografia romaneasca.

Marele castigator, care a luat nu mai putin de 9 trofee, este filmul “Un pas in urma serafimilor”, in regia lui Daniel Sandu.

Tot marti seara, actorii Vladimir Gaitan si George Mihaita au fost recompensati pentru intreaga cariera.

Cu 15 nominalizari, lungmetrajul “Un pas in urma serafimilor”, in regia lui Daniel Sandu, a fost marele castigator al serii. A obtinut nu mai putin de 9 trofee.

Daniel Sandu, regizor: “Sunt foarte multi oameni care au muncit foarte mult la acest proiect, iar acest numar mare de nominalizari vine ca o recunoastere a muncii foarte grele pe care au depus-o. Simt ca am luat deciziile corecte in momentul respectiv, cand am facut filmul, deci, sunt mandru!”

Pelicula – inspirata din viata regizorului – a primit, printre altele, premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu si cel mai bun actor in rol principal – Vlad Ivanov.

Vlad Ivanov, actor: “Ma bucur mai mult pentru echipa, pentru ca a fost un proiect care s-a nascut greu, dar cu oameni care au lucrat la el cu suflet. A fost o filmare grea pentru ca s-a petrecut in trei calupuri de anotimp si s-a vazut caracterul echipei.”

Filmul “Ghininostul” a fost marti seara… norocos. A obtinut premiul publicului pentru cele mai mari incasari – peste 1 milion de lei.

Iura Luncasu, regizor: “Practic este un soi de pionerat cand vii fara finantare si fara suport financiar. Este un pas urias si asta ne face increzatori si de aici incolo ni s-au deschis alte porti si putem sa mergem mai departe.”

Premiul Gopo pentru ”Intreaga Cariera” le-a fost acordat marti seara actorilor George Mihaita si Vladimir Gaitan.

Vladimir Gaitan, actor: “Acest premiu este un dar de Craciun aflat undeva sub pomul vietii, pe care il primesc la o varsta destul de inaintata, dar de care ma bucur foarte tare.”

George Mihaita, actor: “As dori multor actori romani sa aiba cariera pe care am avut-o eu si cu Gaitan, ma refer la numarul de filme, al pieselor de teatru, al premiilor. Am muncit foarte mult si muncesc in continuare foarte mult. Asta inseamna succesul – talent, dar si foarte multa munca.”

Gala Premiilor Gopo – considerate Oscarurile romanesti – a ajuns la cea de-a 12-a editie.loading...

Adauga un comentariu