Actualitate

Un fost judecator CSM trage un SEMNAL de ALARMA! Implicarea serviciilor in justitie, TRAGEDIE pentru democratie

Publicat: 20 mart. 2017
1
Dezvaluiri incendiare facute din interiorul sistemului. Adrian Toni Neacsu, fost judecator si membru CSM, a vorbit intr-un despre disfunctionalitatile din justitie. 
Uneori deciziile care se dovedesc in cele din urma bune nu le iei singur, ci esti impins sa le ei. Acesta a fost si cazul meu. In alta ordine de idei, justitia functioneaza peste tot cu erori. Inca nu s-a descoperit un sistem judiciar perfect, care sa multumeasca pe toata lumea. Atat timp cat justitia e facuta de oameni, iar oamenii nu vor fi infailibili, la fel de supusa greselilor va fi si justitia. La noi insa, totul se intampla excesiv, iar multe din aspectele de astazi ale justitiei de zi cu zi sunt monstruoase.  Controlul magistratilor de catre politicieni este supraevaluat. Daca un judecator nu se lasa controlat, nimeni nu are ce sa-i faca. Deci e strict o problema personala. Sunt convins ca am avut in timp judecatori si procurori care au raspuns unor comandamente politice, dar aceasta ca urmare a propriei lor decizii, consimtit, ca sa zic asa. Mult mai grava mi se pare situatia judecatorilor care in prezent sunt obligati sa procedeze intr-o anumita directie. Judecatorii fortati, satajati, condusi fortat catre o anumita conduita. Iar asta nu o fac politicienii, va asigur”, sustine Neacsu.  
Intrebat despre legatura dintre SRI-DNA, Neacsu spune ca SRI-ul s-a implicat in dezordinea din CSM din 2013.
Stiu cate ceva, probabil mai multe decat majoritatea celorlalti. Am vorbit public despre hotararile neconstitutionale ale CSAT inca din 2014, cand nimeni nu intelegea semnificatiile. SRI-ul s-a implicat in dezordinea din CSM din 2013 si a stabilit invingatorii. Au existat sesizari ale comisiilor din Parlament din partea unor membri CSM pentru abuzurile lor, dar s-au pierdut in campul tactic. Eu insumi am fost una din primele victime, dar nu mai conteaza. Implicarea serviciilor secrete in Justitie echivaleaza cu o catastrofa pentru democratia noastra, ale carei dimensiuni le vom intelege doar peste multi ani. Prezenta SRI in Justitia penala este motivul pentru care cred ca trebuie sa fim solidari cu judecatorii si sa-i protejam”. a declarat Adrian Toni Neacsu intr-o emisiune de la Antena 3.
Adauga un comentariu