Local

Un fost politician a dat în judecată, la Iași, Parlamentul României. Grigore Marcu i-a chemat la bară pe reprezentanții Camerei Deputaților. Bărbatul își cere înapoi pensia specială (Exclusiv)

Publicat: 13 aug. 2021
Sediul Palatului de Justiție din Iași și un bărbat cu bani în mână
Un fost politician a dat în judecată Parlamentul României: întreg scandalul a izbucnit de la pensiile speciale

Parlamentul României, prin Camera Deputaților, a fost chemat în judecată la Iași. Un fost politician din Vaslui le cere magistraților din cadrul Curții de Apel Iași să dispună anularea Ordinului nr. 644, din 5 martie 2021. Mai exact, Grigore Marcu vrea să-și recupereze pensia specială de deputat

Un fost politician a dat în judecată, la Iași, Parlamentul României. Grigore Marcu i-a chemat la bară pe reprezentanții Camerei Deputaților. Bărbatul își cere înapoi pensia. Astfel, recent, vasluianul Grigore Marcu a dat în judecată Parlamentul României – Camera Deputaților, prin Secretarul General, la Curtea de Apel Iași.
Fostul deputat le cere magistraților ieșeni să dispună anularea Ordinului nr. 644, din 5 martie 2021, privind încetarea plății indemnizației pentru limita de vârstă. De asemenea, ex-politicianul solicită obligarea instituției la plata în continuare a indemnizației pentru limita de vârstă și mai cere cheltuieli de judecată. Primul termen al litigiului a fost stabilit pentru data de 13 septembrie 2021.

Fostul deputat Grigore Marcu cere înapoi indemnizația pentru limita de vârstă

Ex-politicianul din județul Vaslui susține că, recent, a fost informat că nu va mai beneficia de indemnizația pentru limită de vârstă, deoarece a fost emis Ordinul nr. 644 pe data de 5 martie 2021.

„Eu am deținut calitatea de deputat în Parlamentul României timp de 54 de luni, respectiv un mandat complet și unul – incomplet, indemnizația pentru limita de vârstă fiindu-mi acordată în baza Ordinului nr. 691, din 25 arilie 2016. Apreciez că Ordinul prin care a fost dispusă încetarea indemnizației respective este nelegal”, a precizat Grigore Marcu în cererea adresată judecătorilor ieșeni.

Astfel, acesta a adăugat că legea nu poate fi aplicată retroactiv și că un astfel de ordin este considerat, în legislația europeană, drept o gravă abatere. În plus, Grigore Marcu (73 de ani) susține că actul respectiv este discriminatoriu, deoarece este aplicat doar unor categorii sociale.

Activitatea, în calitate de deputat

În legislatura 1992-1996, Grigore Marcu a fost ales deputat în circumscripția electorală nr. 38, Vaslui, din partea Partidul Democrației Sociale din România (PDSR). Acesta a activat în cadrul Comisiei pentru muncă și protecție socială, iar, până la 21 septembrie 1993, a făcut parte din Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, potrivit site-ului oficial al Camerei Deputaților, din cadrul Parlamentului României.
Pe de altă parte, în legislatura 2000-2004, Grigore Marcu a fost ales deputat în circumscripția electorală nr. 39, Vaslui, înlocuindu-l atunci pe Vasile Mihalachi. El fusese ales deputat din partea Partidului Social Democrat (PSD).

Acesta a activat în cadrul Comisiei pentru muncă și protecție socială. Potrivit aceluiași site, el a avut o singură luare de cuvânt în acest al doilea mandat. Născut în Bolotești, județul Vrancea, Grigore Marcu a finalizat studiile în cadrul Facultății de Electrotehnică, de la Institutul Politehnic din Iași. Acesta a activat ca inginer. Ulterior, el a intrat în FDSN, fiind deputat și președintele filialei Bârlad a PDSR. Ca activitate parlamentară, Grigore Marcu a mai fost președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Bolivia și membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Adunarea Națională a Republicii Franceze.

Comentarii
Adauga un comentariu