Actualitate

Un fost primar al Sectorului 1 a murit din cauza COVID-19!

Publicat: 07 nov. 2020
Fost primar al Sectorului 1, Vasile Gherasim
Fost primar al Sectorului 1, Vasile Gherasim

Un fost primar al Sectorului 1 a murit din cauza COVID-19. Este vorba despre Vasile Gherasim, fost primar al Sectorului 1, în mandatul 2000-20004, iar apoi ajuns consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României. Gherasim, în vârstă de 70 de ani, a fost parlamentar și consilier al fostului primar general al Bucureștiului, Gabriela Firea.

„Cu profundă tristețe am primit vestea plecării dintre noi a colegului nostru, Vasile Gherasim, consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României.

Prieten, coleg, conducător de departament, cu toții am pierdut în primul rând un OM, un exemplu de profesionalism, putere de muncă și abnegație în slujba binelui comun.

Vasile Gherasim s-a născut în 27 ianuarie 1950, în localitatea Moinești, județul Bacău. Licențiat în drept și sociologie, doctor în sociologie urbană, Vasile Gherasim a desfășurat pe parcursul carierei sale o intensă activitate în administrația publică centrală și locală a statului român.

În anul 2000 a fost ales Primar al Sectorului 1 al Capitalei, iar la finalul mandatului, în anul 2004, a fost numit secretar de stat în Ministerul de Interne și Administrației Publice, funcție pe care a exercitat-o până în anul următor. În anul 2005 a primit din partea Președintelui României Ordinul „Serviciul Credincios” în grad de „Cavaler”. În următorii trei ani a condus o firmă în mediul privat pentru ca, începând cu anul 2008, să revină în sfera administrației publice, în poziția de consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București. La sfârșitul aceluiași an este ales deputat, iar pe parcursul legislaturii 2008-2012 își desfășoară activitatea în Parlamentul României. După încheierea mandatului rămâne în forul Legislativ în calitate de consilier parlamentar, iar între anii 2015-2017 ocupă poziția de consilier al Primarului General al Capitalei.

Vasile Gherasim, consilier de conturi

În același an, în data de 7 noiembrie, prin Hotărârea Parlamentului nr. 94/2017, Vasile Gherasim este numit în funcția de consilier de conturi. Desemnat de Plenul Curții de Conturi a României la conducerea Departamentul VII, Vasile Gherasim a coordonat, cu echilibru și tact, o gamă complexă de activități cu specific juridic care presupun asistență și consultanță acordată structurilor de specialitate, precum și reprezentarea instituției în instanțele judecătorești.

În memoria colegilor și a instituției, Vasile Gherasim va rămâne pentru totdeauna un reper de dăruire și profesionalism, un exemplu de noblețe și de bunătate sufletească. A contribuit prin experiența și expertiza lui la dezvoltarea instituțională a Curții de Conturi a României, având permanent ca deziderat prestigiul instituției pe care a slujit-o.

Dumnezeu să-l odihnească!”, anunță Curtea de Conturi.

Covid-19 la primăria Ciorteşti. Primarul Alina Apostol, printre cei confirmaţi pozitiv

Primarul localității ieșene Ciortești a fost confirmată cu noul coronavirus. Alina Apostol a publicat pe pagina de socializare Facebook, în urmă cu puțin timp, faptul că a fost pozitivată cu virusul Covid-19. Aceasta anunța că până la data de 3 noiembrie 2020 își va întrerupe activitatea.

Primarul Apostol a transmis că în cadrul primăriei Ciortești sunt confirmate pozitiv nu mai puțin de zece persoane. Starea de sănătate a tuturor este una bună, deși oficialul susține că are o tuse ce o deranjează, însă primește tratament.

„#POZITIV

Inevitabilul s-a produs, din păcate până pe data de 3 noiembrie 2020, am fost nevoită să întrerup activitatea la Sediul Primăriei Comunei Ciortești, suntem 10 persoane, printre care mă enumăr și eu, confirmate #POZITIV #COVID!

Din fericire starea de sănătate a tuturor este acceptabilă, încercăm să rezolvăm urgențele de la distanță!

Vă rog respectați normele impuse și încercați să vă protejați sănătatea!

Mă găsiți online, numărul meu de telefon este 0749510510, în cazul în care aveți nevoie urgentă de mine. Vă mărturisesc că am medicație și o tuse care mă chinuie, dar încerc să îmi țin mintea ocupată!

Sunt încrezătoare că vom depăși cu bine și vom fi sănătoși!”, se arată în postarea primarului Alina Apostol.

Comentarii
  • ce va mai place kakao ,avea cancer ,diabet si asociate vreo 3 diagnostice cardio-vasculare !!! dumnezeul sa-l ierte!!! sa se odihneasca in pace !!!

Adauga un comentariu