Actualitate

Un fost securist câştiga zeci de mii de lei pe lună! Draga Olteanu Matei a murit în sărăcie. Stătea într-o pensiune din mila proprietarului – FOTO, VIDEO

Publicat: 18 nov. 2020

În timp ce un fost securist câştiga zeci de mii de lei pe lună, Draga Olteanu a murit în sărăcie. Marea actriţa a teatrului romanesc stătea în chirie, într-o pensiune din mila proprietarului.

Draga Olteanu Matei a murit în această dimineaţă la spitalul Sf. Spiridon din Iaşi. În această noapte, în pofida faptului că medicii au depus un efort considerabil, Draga Olteanu Matei a murit.

Draga Olteanu Matei s-a mutat la Piatra Neamţ

Cunoscută artistă care a bucurat milioane de oameni a trăit o viaţă simplă, fără prea mulţi bani. Drama actriţei a fost una care nu a iscat prea multă atenţie din partea massmedia. Aceasta povestea despre cum şi-a pierdut casa din Bucureşti după ce, iniţial şi-a cumpărat apartamentul.

Aceasta a menţionat, la acea dată faptul că locuia într-un apartament din Bucureşti pe care l-a cumpărat şi pe care l-a pierdut după ce un fost proprietar i-a intentat un proces. Draga Olteanu Matei menţiona la acea vreme faptul că a fost excrocata de o avocată care îi era prietenă:

„Nu aveam de gând să cumpărăm casa, dar în anul 1995 s-a dat Legea 112 şi lumea spunea că e bine să o cumpărăm. Ni s-a spus că o va lua altcineva şi ne va da afară din casă. Şi atunci am cumpărat-o… cu vreo 21 de milioane de lei (la vremea respectivă – n.r.). Apoi ne-am pomenit cu un fost locatar care pretindea că e casa lui. Am găsit o avocată prietenă de familie care a ştiut să ne escrocheze îngrozitor, a făcut un gest oribil şi asta a coincis şi cu ieşirea soţului meu la pensie. Atunci am hotărât să plecăm definitiv la Piatra Neamţ”, a declarat actriţa.

După moartea soţului ei, în 2014, artista s-a văzut în imposibilitatea de a mai suporta cheltuielile. Din mila unui proprietar de pensiune, un proprietar care o îndrăgise pe artisa, aceasta s-a mutat în casă.

În timp ce foştii securişti din România câştiga lunar zeci de mii de lei, după o viaţă de muncă, actriţa Draga Olteanu Matei s-a stins pe patul unui spital din Iași, cu o pensie care nu reflectă întreaga activitate artistică. Totuşi, în urma ei, Draga Olteanu Matei lasă în urmă ceva ce nu poate fi egalat de nicio bogăţie.

Draga Olteanu Matei a murit la vârsta de 87 de ani

În cursul dimineţii de 18 noiembrie 2020, Draga Olteanu Matei a murit. Ajunsă la vârsta de 87 de ani, actriţa s-a stins din viaţa pe patul unui spital din Iași. Fusese transportată de urgenţă de la Piatra Neamţ vineri, 13 noiembrie după o hemoragie. Medicii au explicat faptul că deşi iniţial starea ei de sănătate se ameliorase, din cauza vârstei şi a faptului că actriţa este intubată şi cu o comă indusă, starea ei de sănătate se poate agrava de la minut la minut.

Comentarii
  • Tu care ai scris ce amestecatura ai facut folosind numele actritei intrun context fara legatura cu ea. E mahmureala in capul tau….Scoate mizeria asta descriitura din site….

  • Tovarase Lenin, nu stai linistit nici acum. Toti angajatii SRI, MAI si MAN nu contribuie cu nici un leu la asigurarile sociale, deci si pentru pensie. Au casa de pensie a lor, speciala, alimentata cu bani din bugetul tarii, deci din banii nostri. Deci; nu contributie, ani lucrati mai putini, pensie dubla, tripla…Nu mai spun si de eficienta lor, de coruptie- publicata in presa, de mii de genarali si generalese de colonei si colonese de doctori in securitate nationala facuti la apelul de seara. Poate esti curios, tovarase Lenin, sa stii ce pensii au inginerii din Romania, cu ani multi lucrati, cu contributii. Nu functioneaza nimic; industrie, constructie fara ingineri.

  • Da,un ghiveci inoportun. Și totuși poți înțelege ca mari actori ajunși la final nu sunt solidari. In viața profesională era de înțeles,dar la Bătrânețe și bolnavi nu e normal. Statul trebuie sa dea pensie specială acestor mari artiști.iliescu le dădea decorații,dar fără stipendiați financiare. Un inventar al acestor clasici in viața și imediat de dat o lege specială : pensie de 5000 €,scutire de impozite,alte gratuități ,etc. Iar securistii impozitati 90%.si trecuți la gradul de soldat,fără decorații.cu excepția celor care au spionat in străinătate.

  • fostii securisti au zeci de mii pensie dar ei inca sunt printre noi si ne fac mult rau iar un actor renumit are o pensie de mizerie, romania inca nu s-a eliberat de caracatita securistilor comunisti acestia ar trebui sa zaca in temnite nu sa ia pensii uriase

  • 1. D-zeu. s-o odihneasca in pace pe marea actrita a neamului romanesc.
    2. Inainte de revolutie artistii nu contribuiau pentru pensie. Dupa revolutie au inceput. Pentru cei ce nu stiu ei luau bani dupa titlurile acordate de presedinte, din difuzarea filmelor si pieselor in care au jucat.
    3. Nu e de amestecat viata securistilor fiindca nu o cunoastem, altfel ne-am fi facut toti.

  • Da, dar securistii stapanesc tara, asa ca merita orice…. Alaturarea este insa nefericita. Un titan al scenei si al ecranului, alaturi de niste scarbe….

Adauga un comentariu