Magazin

Un fost sepepist sustine ca are informatii verificabile despre Elodia – „ESTE IN VIATA”

Publicat: 17 mai 2013
1

O noua dezvaluire socanta in cazul „Elodia” transpare din declaratia data procurorilor de un sepepist care a lucrat la Palatul Cotroceni si sustine ca ar fi var primar cu sotul avocatei disparute.

Ex-sepepistul afirma cu subiect si predicat ca, daca ar avea ”acordul scris” dat de generalul Pahontu – seful SPP – sa dezvaluie toate lucrurile pe care le stie ”despre legaturile dintre Elodia, Zabara Dan si Ilie Cristian”, atunci… ”am risca sa mai avem 500 de soldati morti in Afganistan”.

Tulburatoarea declaratie pe care o veti citi in continuare se afla la dosar, fiind luata de procurorii Varga si Militaru, cei care, recent, l-au trimis in judecata pe Cristian Cioaca pentru omor si profanare de morminte. Despre aceasta declaratie se vorbeste doar tangential in rechizitoriu, iar despre asa-zisa boala psihica a acestui ”martor-cheie”, iesit/scos la pensie la 40 de ani din SPP, se vorbeste intr-o nota eliptica.

De altfel, daca acest martor nu ar fi fost in deplinatatea facultatilor mintale, puteau procurorii sa-l audieze? Probabil ca mai mult ca sigur nu l-ar fi audiat, pentru ca ar fi incalcat si legile romanesti, si cele europene si… legile morale! In schimb, daca ar fi adevarat macar unu la suta din ceea ce spune acest var – fost sepepist, a carui sotie, se pare, inca mai lucreaza la Palatul Cotroceni –, afacerea (judiciara) „Elodia” ar deveni ”o bomba” care ar arunca in aer multe. Si pe multi.

”Am risca sa mai avem 500 de soldati morti in Afganistan”
Varul lui Cioaca le-a marturisit procurorilor lucruri extrem de grave, cu rezerva ca, fara aprobare, nu poate spune decat foarte putin:

”In masura in care generalul Pahontu, aflat la conducerea SPP, si-ar da acordul scris sa dezvalui toate lucrurile pe care le stiu despre legaturile dintre Elodia, Zabara Dan si Ilie Cristian, s-ar putea sa declar tot. Nu sunt sigur, pentru ca daca lucrurile acestea ar ajunge la cunostinta publicului, dupa ce dosarul ajunge in instanta (n.r. – dosarul a ajuns, iar martorul Gheorghe Cioaca urmeaza sa fie audiat si in fata instantei), am risca sa mai avem 500 de soldati morti in Afganistan”, le-a spus procurorilor, cu subiect si predicat, varul lui Cioaca.

Fostul subofiter SPP sustine ca ”Elodia ar putea fi in acest moment intr-un program de protectie a martorilor” sau, pur si simplu, undeva ”in strainatate, sub identitate ascunsa”. Ce secrete ”de viata si de moarte” ar fi putut cunoaste Elodia, inainte de disparitie, despre activitatea celor doi ofiteri SPP care au fost in misiune in teatrele de razboi si care, in prezent, se pare ca lucreaza, tot acolo, dar… pentru ONU?

Ce spun procurorii lui Iacob despre ex-sepepistul var cu Cioaca
Va prezentam mai jos un mic fragment din rechizitoriu din care rezulta ca procurorii l-au audiat pe martorul Gh. Cioaca (caruia nu-i dau numele), martor despre care ei nu sustin ca ar fi bolnav ci doar ”pensionar”.

Iata ce spun procurorii: ” Versiuni din ce in ce mai fanteziste, cu privire la care inculpatul ar avea informatii verificabile, au fost emise si cu ocazia aducerii inculpatului la parchet pentru a-l intreba daca are probe de propus. In procesul-verbal intocmit in 19 decembrie 2012 au fost consemnate sustinerile inculpatului si ale avocatei acestuia, referitoare la motivul pentru care victima s-ar ascunde: inculpatul ar fi gasit pe calculatorul comun, inainte de data disparitiei, un folder continand afacerile Elodiei cu SPP-isti din Cotroceni.

Dupa ce victima ar fi realizat acest lucru, persoanele la care se refereau acele documente ar fi declansat investigatia pentru infractiunea de omor si ar fi directionat-o impotriva inculpatului, pentru a crea conditiile ca sub presiune sa afle ce stie acesta despre continutul folder-ului mentionat.

Sursa: ring.ro

Adauga un comentariu