Sport

Un fotbalist de la Politehnica a fost judecat pentru furt

Publicat: 27 ian. 2000

•In timp ce isi efectua stagiul militar, Marius Foca s-a imbatat si a furat capacele de la rotile a patru autoturisme

Marius Foca (20 de ani), fotbalist la Politehnica Iasi, este in prezent retinut preventiv in penitenciar si a fost judecat ieri de Tribunalul Militar pentru comiterea infractiunii de furt calificat. El este acuzat ca, impreuna cu Dan Olaru, a fugit din Spitalul Militar si a furat capacele ornamentale de la rotile a patru autoturisme.

Fotbalistul Marius Foca a fost incorporat in luna iunie a anului trecut, fiind repartizat pentru satisfacerea stagiului militar la UM 0347 Iasi. La sfarsitul lunii noiembrie, el a fost internat in Spitalul Militar, unde l-a cunoscut pe Dan Olaru, soldat la o unitate din Botosani. Pe 30 noiembrie, cei doi au fugit din spital si au baut impreuna o sticla de vodca. Dupa ce s-au imbatat, soldatii au hotarat sa-si refaca fondurile banesti prin furtul capacelor ornamentale de la cateva masini.

Aflati in cartierul Mircea cel Batrin, Marius Foca si Dan Olaru au smuls capacele de la rotile a patru autoturisme, trei Dacii si un Daewoo Matiz, care se aflau parcate in zona. Dupa ce furau capacele, ei le ascundeau in boscheti si plecau sa fure in continuare. Cand au strans 16 bucati, soldatii au luat un taxi si l-au pus pe sofer sa opreasca in locurile unde ascunsesera „prada”, pe care o luau si o puneau in portbagaj.

Taximetristul si-a dat seama ca are clienti hoti, astfel incat, in momentul in care a intalnit un echipaj de politie, a semnalizat cu farurile pentru a le atrage atentia. Sergentul Major Ilie Dascalu, care era insotit de soldatul jandarm Costel Romaniuc, a oprit taxiul si a facut un control in portbagajul acestuia, unde au fost gasite toate cele 16 capace furate. Soldatii au fost retinuti pentru cercetari, iar ulterior arestati pentru furt calificat, ei fiind trimisi in judecata la Tribunalul Militar.

Fotbalistul Marius Foca si camaradul sau, Dan Olaru, au recunoscut faptele, declarand la finele procesului ca le pare rau de ceea ce au facut. Deoarece aparatorul inculpatilor a solicitat anexarea la dosar a unei caracterizari de la unitatea militara la care este incorporat ca soldat Dan Olaru, Tribunalul Militar a dispus amanarea sentintei.



loading...

Adauga un comentariu