Actualitate

Un functionar a dat o lovitura de un milion de euro. Uite ce casa si-a cumparat – FOTO

Publicat: 26 aug. 2014

@ Dupa ce au activat pentru o scurta vreme in sistemul de stat, unii functionari s-au imbogatit peste noapte atat de mult, incat nicaieri altundeva nu ar fi castigat sume atat de mari intr-un timp atat de scurt @ Un functionar din Iasi a reusit performanta de a facilita plati din bani publici catre cabinetul fictiv al sotiei sale de aproape un milion de euro @ Nu doar ca nimeni nu a fost tras la raspundere, dar acelasi functionar urmarit penal, declarat si incompatibil intre timp, a reusit sa achizitioneze o casa intr-o zona ravnita si sa ocupe inca o functie de sef la o institutie publica din Iasi

Sa fii angajat la stat, iar pe de alta parte sa fraudezi acelasi sistem de stat este parca o noua meserie pentru unii functionari care isi fac castiguri financiare fabuloase intr-un timp cat se poate de scurt. Lucian Nedelciuc este un iesean destul de necunoscut pe scena publica ce a lucrat vreme de cativa ani la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Sotia sa, Mariana Nedelciuc, de profesie designer, controla un cabinet medical fictiv aflat in podul unei case si nu a oferit vreodata servicii medicale unui pacient, insa printr-o increngatura de firme (Heba San, Moldsan Med, Clinic Family), la care erau asociati medicul nefrolog Marawan Arafat si Mohamed Madarati, a reusit sa incaseze de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate mai mult decat a reusit cel mai mare spital din Iasi, adica aproape un milion de euro.

Anul trecut, Agentia Nationala de Integritate l-a declarat incompatibil pe Lucian Nedelciuc, inspector principal in cadrul Serviciului Administrare Contributii si Creante, tocmai pentru ca institutia la care lucra (CJAS Iasi ianuarie 2008 – mai 2013) facilita plati catre o firma controlata de sotia sa. Nimic nu s-a intamplat de atunci, iar familia Nedelciuc detine acum o casa destul de mare intr-una din cele mai ravnite zone din oras, adica pe strada Petru Poni. Ramas somer, Lucian Nedelciuc s-a orientat sau a fost orientat repede catre alte functii de conducere. Acesta a fost numit sef chiar vizavi de institutia unde a fost prins la furat, adica la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iasi.

Prins cu nereguli, a fost mutat la institutia de peste drum

Legal, daca s-a constatat conflictul de interese in cazul unei persoane, respectivul este decazut din dreptul de a mai exercita o functie publica pe o perioada de cel putin 3 ani. Pentru ca nu a primit inca o decizie definitiva si irevocabila, Iulian Nedelciuc a reusit sa se infiltreze in pozitia de sef al Biroului Derulari Contracte din cadrul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi, acolo unde are un departament numai al lui si este singurul angajat.

Citeste si: Scandal imens la un spital privat din Iasi. Cazul ar putea ajunge pe masa procurorilor

A participat la un concurs pentru acest post. Este sef la Biroul de Derulari Contracte, nu are subalterni, este singurul care lucreaza acolo. El urmareste derularea contractelor pe care le avem cu furnizorii, adica urmareste ca desfasurarea contractului sa fie respectata de toate partile„, a spus Ovidiu Laicu, seful DRDP Iasi.

Autoritatile s-au sesizat tarziu despre decontarile fictive facute de cabinetul medical aflat in podul unei case, iar in anul 2011 Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a realizat un raport care arata aceste decontari fictive, insa lucrurile au ramas la acea forma, desi se ceruse un control amanuntit. Lucian Nedelciuc nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei. Conform surselor, se pare ca increngatura personajelor care au profitat in urma acestor decontari fictive este atat de larga, incat a ajuns chiar si la unii judecatori care ar fi oprit inaintarea dosarelor.

Comentarii
  • Si ce treaba au aia de la drumuri?Are Cumva interdictie de å munci ? Are dosar penal sau exista suspiciuni ?Ce faceti voi e hinghereala de Presa.

  • as vrea sa am si eu magazia in care sta domnul nedelciuc. e o zona superba , vecini selecti (baiatul rectorului MACOVEI de la drept) este vecin cu doua case mai la vale…

  • sarrrrrrrrrraaaaacuuuuuuuuuuuuu… sa se faca colecta publica sa-si poata plati utilitatile macar,urrrrrrrrrgeeeeeeeeeeent,ajutatiiiiiiiiiiiiiiiiiiii-l…

  • Acea casa a fost scoasa la vanzare la suma de 100.000 Euro initial si nu a platit nimeni atat pe ea pentru ca este foarte prost compartimentata, iar terenul este relativ putin. De la casa de milioane de euro, sa scadem undeva pana in maxim 60-70 mii. Suma pe care o iei cu Prima Casa. Nu vorbiti prostii. Nu il cunosc pe proprietar, doar mi-a atras atentia poza, intrucat locuiesc in zona. MISHU, zona este superba, dar nu e nici un rector(probabil ai vrut sa spui decan) MACOVEI la drept, e un simplu profesor cu ceva renume de a lasa studentii in restanta, iar baiatul lui este intradevar proprietarul casei de langa fosta vila a lui Becali.

  • capu la toate e tacsu sefu de la socola. ala are casa jmekera. asta e cojmelie pe langa aia, faceti poza la aia si intrebati l din ce bani are apartamente in oras si casa? un spagagiu la care toti stiu ca tre sa care. orice. carne oua bautura,…de toate ia ala si tye fcae nebun cu acte

  • GATA! ACUM AM INTELES DE CE S-A PUS SENS UNIC PE ACEASTA STRADA. ACEST NEICANIMENIHOT, A DAT ORDIN SA SE PUNA PE STR. P.PONI SENS UNIC CU ACCES SPRE STR. PACURARI SI NU INVERS. NOI TREBUIE SA MAI PARCURGEM 1 KM CA SA NE INTOARCEM PE STR. P.PONI. MA MIR CA NU-I ESTE RUSINE. EL NE-A GASIT PE NOI PE ACEASTA STRADA SI NU NOI PE ACEST NEICANIMENIHOT. POATE NU INTAMPLATOR EL STA IN ACEASTA CASA VECHE (RENOVATA)COLT CU BLOCUL UNDE STA DIRECTORUL DE LA DRUMURI. ORICUM EU STIU O VORBA BUNA SI MARE. CAND PICI DE SUS NICI DRACUL NU TE MAI SCOATE LA LIMAN. FUNIA SE APROPIE DE NEICANIMENIHOT.

Adauga un comentariu