Actualitate

Un gainar va reintra in puscarie

Publicat: 14 ian. 2000
Editia PDF
11 Oct. 2019

Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi a luat decizia de a-l trimite in judecata pe Mircea Ungureanu (19 ani, din Iasi), pentru furt calificat. Acesta nici macar nu va intra din nou la inchisoare pentru o „lucrare” grandioasa, ci pentru o simpla gainarie. La data de 17 decembrie, pe la 8 dimineata, i-a venit ideea sa faca rost de niste bani nemeritati si s-a hotarat sa sustraga geanta unei femei. Cum mergea el pe strada Pacurari, prin dreptul statiei „Moara 1 Mai” a zarit-o intr-un magazin alimentar pe Zinica Paduraru, care tocmai intentiona sa plateasca pentru niste bunuri cumparate. Ungureanu a tras concluzia ca femeia are ceva bani si s-a decis s-o urmareasca.

A asteptat-o sa iasa din magazin si a inceput s-o urmareasca, de la o oarecare distanta. Dupa vreo douazeci de metri, cand femeia a ajuns in dreptul brutariei Moldova, s-a apropiat tiptil si i-a tras poseta de sub bratul stang. Apoi a „calcat acceleratia”, disparand imediat prin gangul de la blocul 593. Disperata, victima a inceput sa tipe dupa ajutor. Si, pentru ca a avut norocul de a fi protagonista intr-unul din rarele cazuri in care cei din jur iau act de nenorocirea vreunui aproape, imediat s-au sesizat doi agenti de paza de la GSD – Valeriu Bostan si Neculai Paduraru – si un cetatean, Neculai Cirlan. Fara sa stie ca este urmarit, Ungureanu s-a refugiat in barul SC Pangran SA, urcand cu repeziciune treptele de la intrare si, odata ajuns in interior, a facut un scurt inventar al „prazii”, constatand ca flerul i-a jucat o festa: femeia avea in geanta doar 10.000 de lei, pe care si i-a insusit.

A abandonat geanta furata pe scarile barului si a coborat apoi, picand exact in bratele celor trei urmaritori, care l-au retinut. A fost dus apoi la sediul GSD si ulterior a fost predat politistilor. Prejudiciul a fost recuperat prin restituire. Mircea Ungureanu este cunoscut cu antecedente penale, el mai avand la activ inca doua condamnari, tot pentru furt calificat, pentru fiecare primind cate un an de puscarie. El a fost liberat conditionat, pe 7 iulie 1999, si mai avea de executat un rest de 98 de zile inchisoare. Ele se vor adauga pedepsei pe care urmeaza s-o primeasca si pentru ultimul furt.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit