International

Un general american avertizeaza: Rusia poate distruge orice tara, inclusiv Romania

Publicat: 20 iun. 2016
1

Moscova poate transfera mai rapid decat Alianta Nord-Atlantica efective militare, avertizeaza generalul american Ben Hodges, propunand crearea unui „Spatiu Schengen militar” in Europa si avertizand ca Moscova poate distruge orice tara, inclusiv SUA, Germania si Marea Britanie.

Rusii pot transfera efective militare semnificative si cantitati mari de echipamente foarte rapid, pe distante lungi. Alianta Nord-Atlantica trebuie sa fie capabila sa atinga aceste performante. In doar trei zile trebuie sa fim capabili sa transferam militari si echipamente”, a declarat generalul Ben Hodges, comandantul fortelor americane din Europa.

Peste 31.000 de militari din 24 de tari au participat, in perioada 7-17 iunie, la exercitiul NATO „Anaconda 2016”, desfasurat in Polonia.

„Cel mai mult sunt ingrijorat de libertatea de miscare (a armatei ruse – n.red). Eu, personal, sunt surprins de fiecare data cand efectueaza exercitii inopinate. Si puteti intelege de ce sunt ingrijorat. Incepand din anul 2007, Rusia si-a antrenat fortele pentru a putea efectua orice tip de operatiune. O viitoare criza va implica metode militare hibride, inclusiv crearea unui mediu cibernetic dificil”, a adaugat generalul Hodges.

Generalul Hodges considera ca Alianta Nord-Atlantica ar trebui sa creeze un „spatiu Schengen de tip militar”, pentru a oferi libertate de miscare trupelor in statele membre membre NATO. „Este ingrijorator ca Rusia a putut transfera rapid 20.000 de militari si cantitati mari de echipamente in apropierea unui „stat membru NATO sau in tari precum Georgia sau Ucraina”.

„Rusia este singura amenintare potentiala care ar putea distruge Statele Unite, Marea Britanie, Germania, ori orice alta tara. Din cauza capabilitatilor nucleare. Iar rusii chiar vorbesc mult despre armele nucleare detinute”, a subliniat Ben Hodges.
Comentarii
Adauga un comentariu