National

Un gestionar CFR a vindut 200 de tone de sina

Publicat: 15 iul. 1999

•Profitind de functia sa, angajatul CFR Pascani a transportat si vindut sina de cale ferata si traverse, in valoare de 60 milioane lei, iar banii i-a folosit in scopuri personale •Acesta a uzat de numele unui alt angajat al CFR

Gabriel Remo Iacob, gestionar la Baza RK Pascani, apartinind Regionalei SNCFR Iasi, este judecat in prezent de judecatorii Tribunalului Iasi pentru delapidare, fals in declaratii si fals privind identitatea.
Profitind de functia sa, Iacob a transportat si a vindut peste 200 tone de sina de cale ferata, in valoare de 60 milioane de lei. Atributiunile sale de serviciu vizau depozitarea si pastrarea unor bunuri apartinind SNCFR (sine de cale ferata, traverse). Valorificarea acestor materiale se putea face numai la dispozitia Directiei Generale a SNCFR Bucuresti. Ignorind aceste prevederi, gestionarul din Pascani a incarcat si transportat in perioada lunilor mai – august 1998, fier vechi in cantitate totala de 237.760 kilograme. Fierul a fost transportat cu camionul sau cu vagoanele marfa la SC Recuperare SRL Iasi si valorificat. De multe ori, la realizarea tranzactiei, Iacob s-a prezentat drept inginerul Lucian Ivanoschi (care lucreaza si in prezent la Baza RK Pascani). La semnarea unor chitante de predare-primire, acesta semna cu numele inginerului. In primele declaratii, gestionarul a recunoscut faptele si a declarat ca a cheltuit toti banii in scopuri personale.

Nicu SAMSONloading...

Adauga un comentariu