National

Un gigant ucrainean vine sa caute gaze de sist in Romania

Publicat: 09 dec. 2014
1
Compania Vikoil din Kiev si-a deschis o filiala in Romania, singura din afara Ucrainei. Compania a facut explorari pe resurse neconventionale de gaze in Orientul Mijlociu, Africa de Nord si foste state ale Uniunii Sovietice.
Compania ucraineana Vikoil, specializata in prospectiuni subterane si seismica 2D si 3D si-a infiintat o subsidiara in Romania, singura din strainatate, si vizeaza afaceri in domeniul prospectiunilor onshore si offshore de hidrocarburi, gaze si titei, in principal din categoria celor neconventionale, potrivit Economica.net.

Citeste si: Rusia semneaza un ACORD cu Slovacia pentru livrarea de petrol

Compania este detinuta de omul de afaceri Serghei Ushinskiy, are 300 de angajati si a mai lucrat in Orientul Mijlociu, Rusia, Africa de Nord si America Latina, mai ales in prospectiuni pentru gaze de sist. Este una dintre cele mai mari companii de profil din Ucraina.
Vikoil are sediul central in Kiev, iar filiala din Romania are sediul in Bucuresti, Bulevardul Dimitrie Cantemir si este condusa de Vladimir Gryshanenko.
Patronul companiei ucrainiene este o necunoscuta pentru piata din Romania. Nici macar in Ucraina nu exista relatari despre el. Singurele mentiuni se reduc la faptul ca a infiintat Vikoil Ltd. in 2003.
Comentarii
Adauga un comentariu