Sport

Un gol din off-side aduce linistea la Steaua

Publicat: 11 mart. 2011
1

@ Victoria Branesti – Steaua Bucuresti 0-1 (0-0), in etapa 21 a Ligii I de fotbal @ Singurul gol al meciului de la Buzau a fost inscris de Surdu, din off-side @ In celalalt meci disputat ieri, Pandurii si Gloria Bistrita au terminat la egalitate, scor 0-0

Dupa umilinta cu FC Brasov si dupa plecarea lui Marius Lacatus, Steaua Bucuresti a debutat cu dreptul intr-o noua era: a castigat la Buzau, in fata Victoriei Branesti, la primul meci al lui Sorin Cartu pe banca tehnica. Golul ros-albastrilor a fost marcat de Romeo Surdu in minutul 63, dupa o centrare a ieseanului Marius Onofras. Stelistul era, insa, in pozitie de off-side in momentul in care a inscris.
Branestiul a jucat modest si a avut doar doua ocazii pe tot parcursul partidei. In minutul 5, Avram a ajuns periculos in careu, dar a sutat din apropiere in bratele lui Tatarusanu. Din acest moment, Steaua a trecut la carma jocului, fara sa-si creeze mari ocazii de gol. Prima ocazie de inscriere a ros-albastrilor a venit in minutul 18 si a fost semnata de Banel Nicolita, dar sutul sau din intoarcere a fost retinut de Stoicescu. Pana la pauza Steaua a mai incercat deschiderea scorului prin cateva suturi de la distanta ale lui Tanase (22′) sau Bicfalvi (31′).

Jocul a decurs aproximativ la fel si in repriza secunda, cu Branestiul aparandu-se organizat si cu Steaua atacand din ce in ce mai periculos. Iar in minutul 63 staruinta Stelei si-a aratat efectele, Surdu deschizand scorul dupa ce a deviat cu capul un sut-centrare expediat de Onofras de pe dreapta. Atacantul Stelei era, insa, in pozitie de offside, fiind cu un picior inaintea lui Maghici in careu. Imediat dupa deschiderea scorului, Sorin Cartu a sarit in bratele “dusmanului” Mihai Stoica si a sunat apoi retragerea, introducandu-l in teren si pe Ricardo Gomes. Nu a putut, insa, interveni la greseala imensa a lui Martinovic din minutul 79, cand acesta a pierdut mingea in fata lui Coman. Atunci Steaua a fost salvata de executia complet eronata a atacantului Branestiului.
In prelungirile meciului si Cristi Tanase s-a aflat in fata golului, dar a sutat in bara, fata in fata cu Stoicescu.

Remiza alba la Severin

In celalalt meci din etapa 21 a Ligii I disputat ieri, Gloria Bistrita a scos o remiza alba (0-0) in deplasarea de la Drobeta Turnu Severin, cu Pandurii Targu Jiu. Cele doua echipe au aratat un fotbal destul de bun, meciul fiind echilibrat si cu destule ocazii la cele doua porti. Gloria a inceput mai bine meciul, italianul Roberto Cavalli avand doua ocazii importante de gol in primele minute. Imediat gorjenii au echilibrat disputa la mijlocul terenului si au inceput sa ajunga tot mai periculos in preajma portii adverse. Prima repriza s-a incheiat, insa, 0-0, fara alte ocazii importante.
Mingea a refuzat parca sa intre in plasa si in startul reprizei secunde. Bajenaru a trimis putin peste poarta Gloriei de la mare distanta in minutul 53, Vranjes a dat cu capul pe langa poarta Pandurilor, in minutul 55, din pozitie excelenta, dupa o pasa fenomenala de la Voiculet. Momentul cheie al meciului s-a petrecut in minutul 69, cand Voiculet a ratat un penalty obtinut foarte usor de Grecu.

Pe final de partida, gorjenii au inceput sa preseze tot mai mult, in timp ce de cealalta parte atentia a fost indreptata in special spre blocarea atacurilor adverse. Cu un minut inainte de expirarea timpului regulamentar de joc, Pandurii puteau inchide meciul, la lovitura de cap a lui Nistor. S-a opus, insa, Corallo, care a scos cu capul de pe linia portii, dupa ce mingea trecuse in viteza pe langa portarul Bistritei.
Adauga un comentariu