Sfaturi pentru casa si gradina

Un gradinar bun stie de ce trebuie sa puna putin zahar peste pamantul florilor inainte sa fie udate

Publicat: 17 mai 2018

Cine iubeste florile stie ca exista mai multe metode care ajuta la dezvoltarea plantelor. Azi dorim sa va aratam cateva metode, cu ajutorul carora florile dvs. vor deveni din ce in ce mai frumoase.
De ce sa presaram zahar peste pamantul florilor inainte sa fie udate? Acest truc este cunoscut de putini. Plantele de interior nu au parte de nutrienti la fel de multi ca si plantele de gradina, din acest motiv au nevoie de nutrienti naturali.

Zaharul
Este cel mai utilizat nutrient natural, ajuta la dezvoltarea mai rapida a plantei. Puneti o lingurita de zahar intr-un pahar cu apa si folositi aceasta la udatul plantelor de camera.
Plantele se vor dezvolta mult mai repede si vor inflori de mai multe ori. Puteti chiar si sa presarati o jumatate de lingurita de zahar peste pamant, inainte de udare, si asa vor ajunge nutrientii necesari la planta.

Zat de cafea
Este plin de substante importante, contine un nivel ridicat de azot, fosfor minerale si potasiu. In cazul plantelor de camera, puteti folosi zat de cafea odata la 6 luni, iar in cazul plantelor de gradina odata la 3 – 4 ori pe an. Presarati zat de cafea peste pamantul florilor, apoi cu grija apasati in pamant.

Apa in care au fiert legume
Putini stiu ca apa in care au fiert legumele este plina de vitamine. Lasati sa se raceasca apa, apoi udati cu aceasta plantele odata pe saptamana.

Coaja de banana – contine foarte multe minerale, puneti o bucata de coaja de banana sub ghiveci, asa planta va avea vitamine o perioada lunga de timp.loading...

Adauga un comentariu