Eveniment-Social

Un grup de elevi din Iasi a umilit autoritatile locale

Publicat: 12 mart. 2013
1

@ Gestul elevilor si profesorilor de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida a impresionat colectivul Serviciului de Ambulanta al judetului Iasi @ Acestia au donat bani pentru ca unitatea medicala sa poata achizitiona o ambulanta cu care echipajele medicale sa se poata deplasa in conditii meteo nefavorabile

Un articol publicat in cotidianul BUNA ZIUA IASI i-a determinat pe profesorii unui colegiu din Iasi sa initieze un proiect educational intitulat „Imi pasa, vreau sa ajut„. Initiatorul proiectului, Comisia pentru Evaluare si Asigurare a Calitatii din cadrul Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida, a avut ca obiectiv principal dezvoltarea simtului civic, componenta solidaritate umana, la nivelul populatiei scolare din unitatea de invatamant mentionata. In data de 1 noiembrie 2012, cotidianul BUNA ZIUA IASI a publicat un articol prin care Serviciul de Ambulanta al Judetului Iasi facea un apel catre iesenii care pot sa doneze o suma de bani pentru achizitionarea unui vehicul specializat adaptat deplasarilor la interventii atat pe zapada, cat si pe apa de tip HAGGLUND BV206. Scopul proiectului educational derulat de Comisia pentru Evaluare si Asigurare a Calitatii de la Colegiul Tehnic D. Leonida a fost acela de a raspunde apelului Serviciului de Ambulanta Iasi si de a contribui material pentru achizitionarea unei autosanitare pe senile ce poate actiona pentru salvarea de vieti omenesti in conditii meteorologice dificile. Aceasta actiune a impresionat intreg colectivul Serviciului de Ambulanta Iasi.
Ieri, profesoara Claudia Manciu si trei reprezentanti ai elevilor s-au deplasat la Ambulanta pentru a inmana suma stransa din donatiile elevilor, profesorilor si familiile acestora. „Initiativa elevilor de la Colegiul Tehnic D. Leonida este una deosebita. Un gest extraordinar din partea colectivului de cadre didactice si a elevilor. Profesorii au vazut articolul aparut in ziarul BUNå ZIUA IASI si au hotarat sa ajute Serviciul de Ambulanta pentru a cumpara un vehicul specializat cu care sa ne putem deplasa pe zapada si apa. Banii au fost donati de elevii din clasele a IX-a E, F, a X-a C, a XI-a C, F, H, a XII-a E si a XIII-a Q2. Pe noi ne-a impresionat gestul. Astazi (ieri – n.r.), trei elevi, insotiti de doamna profesor Claudia Manciu, au venit si ne-au inmanat un plic in care era suma de 550 lei”, a declarat dr. Florin Agapi, manager la Serviciul de Ambulanta al Judetului Iasi. O senileta de acest tip costa 50.000 de euro. Numele donatorilor vor fi inscrise pe vehiculul achizitionat. De la lansarea apelului, in contul unitatii medicale s-au strans 6055 lei. Pana acum, nici una dintre institutiile statului nu a fost interesata sa aloce fonduri pentru a se cumpara o autosanitara de acest tip. 

Comentarii
Adauga un comentariu