National

Un grup de hoți români a furat bicicletele lotului național al Italiei! Paguba este de sute de mii de euro – FOTO

Publicat: 29 oct. 2021
4 bărbați pe biciclete în lotul de ciclism al Italiei
4 români au furat bicicletele lotului național de ciclism al Italiei

Patru români se confruntă cu acuzaţii destul de grave. Conaționalii noştri au furat 22 de biciclete ce aparţin lotului naţional de ciclism al Italiei. Pagubă este una uriașă şi se ridică la câteva sute de mii de euro.

Procurorii români au descins în mai multe locații din Vrancea şi au dispus reţinerea a 4 persoane care sunt bănuite că au constituit un grup organizat infracțional.

 

Patru români au furat bicicletele locului naţional de ciclism al Italiei

Conform datelor obținute de la anchetatori, 4 români s-au organizat într-un grup infracționat organizat şi sunt responsabili de furtul a 22 de biciclete care aparţineau lotului naţional de ciclism al Italiei. Conform sursei citate se pare că paguba este una mare, de 600.000 de euro. Cei patru români au domiciliul în Vrancea şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către oamenii legii. Printre acuzaţii se numără şi trafic de droguri de mare risc dar şi pentru deţinere şi introducere în țară de droguri sau furt calificat.

Aceștia sunt acuzați că în prima parte a anului 2021 au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop introducerea în România de cocaină, pe care ulterior o vindeau persoanelor interesate de pe raza judeţelor Vrancea și Bacău. De asemenea, în aceeași perioadă, s-a conturat o linie infracțională distinctă ce urmărea vânzarea în țară a unor bunuri sustrase din diverse state europene. Astfel, în 23 octombrie 2021, inculpaţii au furat 22 de biciclete aparţinând lotului naţional al Italiei de ciclism, ce participa la o competiție în Franța, cu o valoare a prejudiciului de aproximativ 600.000 euro.

Procurorii și polițiștii au făcut vineri 14 percheziții domiciliare în judeţul Vrancea în urma cărora au fost identificate și ridicate 21 de biciclete dintre cele 22 furate din Franța, 8 ecrane interactive, un DVR, mai multe grame de haşiş şi suma de 13.850 lei şi 2.800 euro. A fost identificat şi producătorul celor 22 de biciclete, o firmă din Italia, care şi-a identificat bunurile furate. Cei 4 inculpați vor fi prezentați vineri Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Românii campioni la furat! Rechinul a adus un prejudiciu de 1 miliard de euro

Pe de altă parte, românii desfăşoară activităţi ilegale în mai multe ţări în care se află. Probabil cel mai cunoscut caz este cel al lui Florian Tudor cunoscut ca rechinul. Acesta ar fi adus un prejudiciu de 1 miliard de euro după ce conducea o grupare care era specializată în furturi de pe carduri.

Membrii grupării furau între 50.000-60 000 de dolari pe zi. Craioveanul Florian Tudor, zis Rechinul, ar fi liderul acestei grupări. Gangsterii intrau în posesia a 50.000 – 60.000 de dolari pe zi print-o metodă nouă. Aceştia utilizau dispozitive bluetooth astfel încât turiștii de pe Riviera Maya rămâneau în cele din urmă și fără bani și fără date personale.

O altă grupare care a înregistrat o premieră este cea care a pornit de la Iași şi îşi făcea activităţile ilegale în Italia. Cunoscută sub numele de Brigadă, gruparea a fost prima care era din afara Italiei şi care a fost condamnată pe celebra lege anti-mafia. În urmă cu câțiva ani BZI a înregistrat un interviu în premieră cu unul dintre liderii grupării.
Adauga un comentariu