Eveniment-Social

Un grup de medici din Iasi a facut fericiti 60 de copii. Micutii se lupta cu o boala crunta

Publicat: 14 dec. 2015
1

@ In fiecare an, in preajma Sarbatorilor de iarna, medicii se transforma in Mos Craciun pentru copiii aflati in suferinta, batrani sau familii nevoiase @ Ieri, copiii internati in Clinica de oncologie au uitat de durere, chinuri, si s-au bucurat de cadourile primite in dar

De aproape zece ani, un grup de medici din Iasi organizeaza, in preajma sarbatorilor de Craciun, o actiune umanitara menita sa aduca un strop de fericire in sufletul copiilor, batranilor, a familiilor care abia reusesc sa puna o bucata de paine pe masa. Anul acesta, grupul de medici de la Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi s-a gandit la copiii internati in Clinica de oncologie a Spitalului Sf. Maria din Iasi. Ieri, prof. dr. Carol Stanciu, initiatorul institutului mentionat, impreuna cu medicii din unitatea medicala, au adus zambetul pe chipurile palide ale micutilor care se lupta cu o boala crunta, cancerul. Fetele copiilor s-au umplut de lumina atunci cand medicii le-au impartit darurile, cadouri oferite din suflet, acestor copilasi care uneori dau dovada de un curaj urias in lupta cu aceasta boala nemiloasa.

Nu de putine ori, copiii au oferit adevarate lectii de viata adultilor. O bucurie imensa pentru acesti copii tintuiti intr-un pat de spital, uneori perioade indelungate, sa primeasca daruri, in peajma Sfintei Sarbatori a Nasterii Mantuitorului, cand fiecare copil asteapta cu nerabdare sorirea lui Mos Craciun. Exista destui copii pentru care aceasta nerabdare se transforma in lacrimi, pentru ca, din mai multe motive, Mos Craciun nu a venit sa le aduca darurile mult dorite. Tocmai de aceea, prof. dr. Carol Stanciu a dorit ca acesti copii aflati in spital sa nu simta lipsa celui mai iubit personaj din aceasta perioada. Cei 60 de copii internati in Clinica de oncologie au primit pachete cu obiecte de imbracaminte si jucarii.

„In fiecare an organizam aceasta actiune umanitara in preajma Sarbatorilor de Craciun si de aceasta data ne-am gandit la copiii de la oncologie, care au nevoie de o vorba buna, o mica atentie din partea noastra. Acesti copii ne-au impresionat profund. Este o tragedie cand ii vezi cat sufera, cand stii cum se lupta cu aceasta boala teribila. Acesti copii iti saruta sufletul si inima”, a declarat prof. dr. Carol Stanciu. Medicii de la Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie au poposit si la o familie de tigani din municipiul Iasi, care a fost evacuata din locuinta unde a stat ani de zile. Pentru familia cu opt copii, ajutorul venit din partea medicilor a fost o mare bucurie. Pe langa cadourilor oferite copiilor, prof. dr. Carol Stanciu le-a cumparat si absolut tot ce era necesar pentru casa, paturi, perne, pilote, lenjerie si foarte multe alimente.
Adauga un comentariu