News Flash:

Un grup de medici solicita Parchetului sa faca un control la CAS Iasi - VEZI FACSIMIL

22 Octombrie 2010
6563 Vizualizari | 14 Comentarii
• Contractele incheiate intre Casa de Asigurari de Sanatate Iasi si spitalele private Arcadia si Memory au starnit discutii aprinse intre medicii din spitalele publice • "Presedintele CAS Iasi a anuntat managerii spitalelor din Iasi ca nu le va mai plati decat banii pentru salariile angajatilor si pentru cheltuielile cu utilitatile, uitand complet de cheltuielile pentru medicamente sau pentru intretinerea aparaturii din dotare. De unde a gasit bani CAS Iasi pentru a putea incheia in septembrie un contract nou cu un furnizor mare de servicii medicale spitalicesti? Cumva prin restrangerea drastica a banilor pe care ar trebui sa ii dea spitalelor publice, care sunt aproape de colaps? Nu inseamna cumva deturnare de fonduri incheierea unui contract cu un nou furnizor, atat timp cat CAS are datorii neachitate catre unitatile spitalicesti publice?", se arata in instiintarea semnata de grupul de medici

Medicii din mai multe spitale publice sunt revoltati de faptul ca directorul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi, dr. Iulian Serban, a incheiat contract cu spitalele private in conditiile in care spitalele publice nu au primit bani de medicamente, materiale sanitare si nu si-au recuperat sumele restante de la institutia mentionata. Este vorba de spitalele Arcadia si cel de psihiatrie Memory. Mai mult, o parte dintre medici solicita ca reprezentantii Curtii de Conturi Iasi si Parchetului sa efectueze un control la Casa de Asigurari de Sanatate Iasi. Medicii care lucreaza in spitalele publice nu sunt impotriva contractelor cu unitati medicale spitalicesti private, dar doresc ca reprezentantii CAS sa achite datoriile catre spitalele de stat si sa aloce fonduri pentru achizitia de medicamente si materiale sanitare. CAS deconteaza catre spitalele publice doar banii pentru salarii si o parte din cheltuielile pentru utilitati. Fondurile de salarii sunt asigurate pana la data de 15 decembrie si nici un manager de spital nu stie daca vor fi alocate fonduri si pentru salariile din luna decembrie. Pentru ultimele patru luni ale anului 2010, CAS a alocat 44 miliarde lei vechi spitalului Arcadia si aproximativ 6 miliarde lei vechi pentru lunile septembrie si octombrie spitalului de psihiatrie privat Memory. Publicam in intregime instiintarea pe care a trimis-o un grup de medici redactiei cotidianului BUNA ZIUA IASI.

Instiintare

Va aducem la cunostinta urmatoarele aspecte legate de finantarea spitalelor publice din Iasi, aspecte pe care poate nu le cunoasteti inca:
CAS (Casa de Asigurari de Sanatate - n.r.) Iasi nu a incheiat inca contracte aditionale cu spitalele care sa ofere un cadru legal finantarii lor pe parcursul ultimelor patru luni din an, adica in perioada septembrie-decembrie 2010. Presedintele CAS Iasi a anuntat managerii spitalelor din Iasi ca nu le va mai plati decat banii pentru salariile angajatilor si pentru cheltuielile cu utilitatile, uitand complet de cheltuielile pentru medicamente sau pentru intretinerea aparaturii din dotare. Astfel, nici un manager nu se va putea incadra cu cheltuielile salariale la 70% din venituri, asa cum cere Ordonanta Ministerului Sanatatii. Asta in conditiile in care acelasi domn sustine sus si tare in declaratiile sale oficiale ca nu sunt bani in sanatate, dar managementul spitalelor este defectuos. Mai mult, CAS Iasi mai are inca datorii catre unele spitale din Iasi. Cu toate acestea, presedintele CAS a semnat un contract nou de la 1 septembrie cu cel mai mare spital privat din Iasi. Iar platile catre acel spital sunt mult mai generoase decat cele catre spitalele publice din Iasi.
Ne punem urmatoarele intrebari:
De unde a gasit bani CAS Iasi pentru a putea incheia in septembrie un contract nou cu un furnizor mare de servicii medicale spitalicesti? Cumva prin restrangerea drastica a banilor pe care ar trebui sa ii dea spitalelor publice, care sunt aproape de colaps? Afectand astfel si mai mult calitatea serviciilor medicale pe care acestea se straduiesc sa le ofere oamenilor obisnuiti care nu au bani pentru un spital privat?
Nu inseamna cumva deturnare de fonduri incheierea unui contract cu un nou furnizor, atat timp cat CAS are datorii neachitate catre unitatile spitalicesti publice?
De ce CAS achita, pentru aceleasi servicii, sume considerabil mai mari catre spitalul privat la care am facut referire, comparativ cu cele achitate spitalelor din sistemul public? Motivarea ca tipul de plata prevazut in contracte difera intre cele doua tipuri de unitati nu face decat sa adanceasca discrepanta creata cu premeditare intre unitatile cu paturi publice si cele private. Nu inseamna aceasta favorizarea unei concurente neloiale?
De ce intarzie in mod inadmisibil CAS Iasi sa incheie contractele aditionale cu spitalele publice? Ca sa aiba timp domnul presedinte al CAS sa isi faca socotelile?
Credem ca raspunsurile la aceste intrebari vor trebui cautate de catre Curtea de Conturi Iasi sau de catre Procuratura.
Un grup de medici din spitalele publice iesene
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


medicii contract spitalele private spitalele publice arcadia memory
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (14)

sincer  | #128082
Poate mai aratati si ce relatii de amicitie veche de chefuri si smenuri este intre personajul principal al articolului si altul din conducerea de la Arcadia.
gigi  | #128090
serban groparul sistemului de sanatate de stat,jidan puchinos fara caracter.combinatia perfecta un ***** si un jidan ce poate iesi?

bula ***** sau jidan
"

bula ... masa tiganca, tasu jidan. mama, eu ce sunt ***** sau jidan? pai nu stiu,

intreaba-l pa tactu. tata, eu ce sunt jidan sau *****?nu stiu ma. de ce? pai are un vecin

o bicicleta de vanzare si nu stiu daca sa ma tocmesc cu el sau sa i-o ciordesc "
iuliana  | #128096
Serban... un ***** nenorocit care isi bate joc de oameni si de spitalele publice..a supt cat a putut..
Marian marian  | #128100
Cata manipulare prin dezinformare ?!?!?!
Curand ,atuncicand veti afla ca lucrurile stau cu totul alt fel , veti realiza cat de insetati de rautate sant unii.
Se vb de sume care NU exista , se vb despre sume negarantate de CAS catre privati ci doar in eventualitatea rezolvarii cazurilor medicale cat si validarii lor pot fi decaontate de catre Casa de Asigurari .
Oameni buni CASA gestioneaza banii oamenilor in niciuncaz banii spitalelor publice .
Casa asigurari NU este doar FINANTATORUL spitalelor publice caci si in spitalele si clinicile private tot pacienti ( contribuabili) se trateaza.
Credeti-ma ca nu il simpatizez pe niciunul dintre cei vizati dar prin natura meseriei stiu (din pacate) mai multe iar adevaratele sume sant imfim mai mici catre privat .
Oare nu are voie pacientul sa aleaga unde sa se trateze ? trebuie sa fie monopolul spitalelor de stat ? De ce sa ne impuna cineva ceva ?
Sper sa va lamuriti foarte curand cat de manipulati si dezinformati am fost si santem ...
dana  | #128108
as dori sa-i transmit d-nei Magda ******* ca mi-am pierdut increderea in ea deoarece nu a scris niciun articol despre sesizarile facute la un comentariu de la rubrica "babuta barfitoare"la articolul despre dr Ioanid.Acolo sunt relatate pe SLEAU multe nereguli din spitale.CONCLUZIE:ESTI MANA IN MANA CU DOCTORII DIN SPITALE MAGDA,NU POTIFACE ACEST LUCRU PT CA ITI ESTE FRICA CA NU VEI MAI AVEA LOC PE LA USA LOR.RUSINE ESTI LA FEL CA EI
SPITALUL DE RECUPERARE  | #128110
Apropo de banii de la stat , stie cineva sau mai bine zis cine mai stie despre cati bani ar fi vorba daca am calcula cate 1000 euro pe care o cere prof Botez de la fiecare pacient care trebuie protezat .
Da , in Spitalul de recuperare , MAFIA PROTEZELOR condusa de Botez si gestionata de Carmen Grierosu vnad protezele oamenilor contra sume inimaginabile . Asta este furt caci acei oameni sant vai de capul lor iara acesti derbedei FURA si vand .
Bine ar fi daca s-ar autosesiza autoritatile si ar face un MIC control !!!
Poate pot justifica public atat Dr Botez cat si amanta lui de unde au atatea sute de mii de euro , de unde bani de masini de zeci si zeci de mii , apartamente de un lux iesit din comun , apartamente antamate la Palas de sute de mii .
Am dovezi clare iar in curand innainte de a pleca din acest spital voi divulga intreaga afacere cladita de acesti doi( Botez si amanta ) pe spatele statului in defavoarea bolnavilor .
Astia HOTI care se declara lucratori la spitale de stat dar de fapt isi insusesc sectii monopolizand si taxand fiecare Proteza a oamenilor nenorocici ...
D-zeu le vede pe toate ...
zavate  | #128114
cheia afacerii? iulica ia cite XX procente de la cei 2, de la astia de la stat ia doar o singura data, la contractare, si-atunci e cam putin...
UN OM  | #128126
MAMA MEA A FOST OPERATA DE 2 ORI LA SPITALUL DE RECUPERARE DE PROFESORUL BOTEZ SI ECHIPA LUI SI I S-AU PUS DOUA PROTEZE.NICIODATA NU MI-A CERUT BANI SAU ALTCEVA PENTRU CELE 2 PROTEZE.NU MAI STITI CUM SA ARUNCATI CU NOROI IN OAMENI CARE ISI DEDICA SANATATEA PACIENTILOR.NU AVETI NICI UN PIC DE RUSINE????
grpica marius  | #128134
cum o sa dea CASS aceeasi suma de bani la spit privat ca si la spitalul public?
Magaoaia de spitale publice se cam nemultumeste de existenta spitalelor private si vrea aceiasi bani--------poate nu stiti ca cam sunt diferente intre serviciile din public fata de cele din privat; plus de asta CASS nu o sa mai finanteze toata magaoaia de spitale publice.
SPITALUL DE RECUPERARE  | #128141
PT "UN OM "
MAMA DVS A BENEFICIAT DE O PROMOTIE , LA FIECARE PROTEZA CUMPARATA PRIMESTE INCA UNA GRATUIT ?
SPUNETI CUM VA NUMITI POATE ASA VA VOI CREDE ? DACA NU CUMVA SANTETI DIN SLEAHTA LUI BOTEZ VANZATORUL DE PROTEZE .
D-ZEU LE VEDE PE TOATE ...
maimutoi cu gel  | #128173
Fratilor este dezastru in spiale
medicii nu au ce manca dupa 8 ore ce ies din operatii, vin cu pachet de acasa este ceva de nedescris, ganditiva ca vietile noastre sant in mainile lor , cum pot acestia munci, gandi, cu burta goala Nu se mai poate faceti ceva pentru elitele medicale nui lasati sa piara.
jmg86jng7t  | #128174
jmg86jng7t
titi  | #128215
Dar taxele pe care le practica Dr Volovat la pol 1 la oncologie a auzit cineva? s-a gasit sa se practice taxe la cei mai bolnavi pacienti ( cei cu diferite forme de cancer), acolo sa vedem cum s-au facut contractele cu casa de asigurari.
bibi  | #128223
magda ai curaj sa faci un articol despre dr.CIMPOIESU?daca da uite scriel pe acesta:stii cine i-a facut fisa auto amantului sau (procurorul care vine si in timpul noptii cand este ea de garda)i-a dat ordin unui subaltern sa mearga sa-i faca fisa auto in policlinica la colegii dansei,deoarece procurorul este INAPT din punct de vedere medical.A ce spui?>datele personale ale acestuia au fost completate in cabinetul dansei impreuna cu ASISTENTA SEFA DIN UPU,si ea a ordonat unui baiat sa urgenteze acest demers ILEGAL.oare cine e acel baiat?ar sti sa mai dea raspunsul dr.Cimpoiesu si Asistenta sefa?cam multe nereguli sunt prin spitale dar in SPITALUL SPIRIDON e URGIE FRATILOR.INCEPAND DE LA CAP SE IMPUTE PESTELE.ai curaj sa MERGI la PURTATORUL DE CUVANT al acestui spital sa o intrebi despre acest caz.CA l-a rezolvat cu succes asa cum declara in toate cazurile medicale,mai ales in garzile dansei si direct din cabinetul ei MISTERIOS.ASTEPTarticolul cu sete mare,bineinteles daca ai curaj
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1563 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015139 (s)