Eveniment-Social

Un grup de studenți din Iași a ajuns la limită. Sunt acuzate abuzuri fără precedent la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” din Iași

Publicat: 27 nov. 2021
Studenți protestând în fața Universității de Medicină și Farmacie
Liga Studenților a dat în judecată Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași alături de alți șase studenți, solicitând suspendarea deciziilor abuzive prin care accesul studenților la activitatea didactică, în cămine și la bibliotecă a fost condiționat de prezentarea dovezii vaccinării, a trecerii prin boală sau a unui test PCR sau antigen la 72, respectiv 48 de ore

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași este implicată într-un proces-bombă! Liga Studenților a dat în judecată instituția alături de alți șase studenți, solicitând suspendarea deciziilor abuzive prin care accesul acestora la activitatea didactică, în cămine și la bibliotecă a fost condiționat de prezentarea dovezii vaccinării, a trecerii prin boală sau a unui test PCR sau antigen la 72, respectiv 48 de ore

Liga Studenților (LS IAȘI) a dat în judecată Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iași alături de alți șase studenți, solicitând suspendarea deciziilor abuzive prin care accesul studenților la activitatea didactică, în cămine și la bibliotecă a fost condiționat de prezentarea dovezii vaccinării, a trecerii prin boală sau a unui test PCR sau antigen la 72, respectiv 48 de ore.

„Tribunalul Bacău în mod eronat a disjuns cererea, trimițând solicitarea noastră și a unei studente din Iași la Tribunalul Iași, iar cererea studenților din Bacău a respins-o, acestea formulând între timp calea de atac a recursului”, a precizat ieri Silvian-Emanuel Man, vicepreședinte juridic Liga Studenților Iași.

Tribunalul Bacău a apreciat că nu ar exista niciun prejudiciu material adus studenților

În primă instanță, Tribunalul Bacău a apreciat că nu ar exista niciun prejudiciu material adus studenților, afirmând că aceștia au la dispoziție „alternativa” vaccinării gratuite.

„Asta, deși am arătat explicit că atât la nivel internațional, cât și național, aceasta este voluntară și nu este obligatorie, condiționarea impusă de UMF Iași echivalând cu impunerea de facto a vaccinării obligatorii. Legalitatea deciziei va fi analizată cât de curând de Curtea de Apel Bacău și suntem încrezători, având în vedere că și alte instanțe din țară au anulat în mod definitiv chiar acte normative emise de Guvern prin care s-au impus condiționări similare”, a mai transmis Silvian-Emanuel Man.

„Din păcate, s-a ajuns ca justiția să nu se mai facă după lege, ci după credințele personale ale magistratului”

De asemenea, având în vedere că se întocmesc diverse liste cu studenții vaccinați/nevaccinați, precizăm că informația cu privire la statutul de vaccinat/nevaccinat, trecut sau netrecut prin boală, respectiv cea de testat/netestat intră în categoria datelor cu caracter personal.

„Din păcate, s-a ajuns ca justiția să nu se mai facă după lege, ci după credințele personale ale magistratului. Iar, împotriva universităților, reprezentanților studenților sau asociațiilor care vor colecta astfel de date, Liga Studenților va depune plângeri la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru încălcarea legislației în domeniul GDPR, inclusiv față de UMF Iași și «reprezentanții» studenților care ignoră interesele legitime ale colegilor lor”, a mai completat Silvian-Emanuel Man.

Liga Studenților IAȘI a depus un denunț pentru abuz în serviciu și șantaj

Liga Studenților IAȘI a depus un denunț (în luna iulie 2021) pentru sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și șantaj.

„Asta, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și șantaj de către cadrele didactice din Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, care au condiționat direct accesul studenților de vaccinarea împotriva COVID-19 la examene. În momentul de față se exercită presiuni foarte mari asupra studenților UMF Iași care nu s-au vaccinat din considerente personale sau medicale (sarcină, alăptare, afecțiuni grave cu contraindicații, boli auto-imune etc.), existând o stare de temere permanentă în rândul tinerilor mediciniști, aceștia fiind amenințați că nu vor trece examenele sau că nu vor mai putea ajunge medici”, arătau cei de la LS IAȘI.
Adauga un comentariu