Actualitate

Un grup faimos de tineri ieseni, SURPRINS in filmari SENZATIONALE

Publicat: 23 sept. 2016
1

Chiar in aceste zile, cunoscutii frati ieseni Constantin Castor” si Gelu Lapusneau, fondatori ai Asociatiei Culturale Geto-Dacii din Moldova participa la un proiect original si istoric, la nivel national. Este vorba despre realizarea unei proiectii cinematografice (serial – n.r.) despre geti, dupa scenariul istoricului Daniel Roxin. Initiativa este cu atat mai inedita, cu cat un film despre istoria geto-dacilor nu a mai fost realizat de zeci de ani, iar parte la realizarea unui astfel de film vor fi si iesenii din asociatia respectiva, ce filmeaza zile la rand intr-o padure de langa Targoviste, alaturi de echipa de productie.

Citeste si:  Prezenta istorica la Universitatea Cuza Iasi – UPDAtE FOTO, VIDEO

„De peste 35 de ani, în România nu s-a mai realizat un film care sa dezvolte teme antice din istoria acestor meleaguri. Filmele Dacii – 1967, Columna – 1968 si Burebista – 1980 mai exista doar în amintirea generatiilor care astazi au 50-60-70 de ani. Majoritatea celorlalti nu au vazut probabil niciodata un film cu actiunea plasata în timpul glorios al înaintasilor nostri geto-dacii. Dar acest gol artistic va fi umplut în curând, pentru ca de ceva vreme lucram la concretizarea unui proiect cinematografic foarte mare, menit sa valorifice temele generoase ale istoriei noastre antice. Pelicula ii are in distributie si pe marii actori ai scenei si cinematografiei românesti precum Dorel Visan, Florin Zamfirescu, Mihai Gruia Sandu”, reliefeaza regizorul Roxin. Creatia scoate la iveala detalii si intamplari pe teritoriul Daciei de acum peste 2.500 ani.

Citeste si:  EXCLUSIV. Un grup de ieseni a ajuns sa faca asta in capitala Rusiei. Scene cu impact emotional – GALERIE FOTO, VIDEO

Mai departe, la initiativa conf. univ. dr. Vasile Cotiuga, de la Facultatea de Istorie a Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi, in aceasta toamna, va avea loc unul dintre cele mai interesante festivaluri istorice din Romania. Acesta se va derula in parteneriat tot cu Asociatia Geto-Dacii din Moldova.

Citeste si:  Primul festival de tatuaje din Iasi

Citeste si:  EXCLUSIV! Experiment unic la Iasi! Au fost implicate zeci de femei – GALERIE FOTO, VIDEO

Adauga un comentariu