Economic Local

Un grup international va gestiona statiile de epurare iesene

Publicat: 30 ian. 2008
1

• Grupul multinational Suez Environment se va implica in activitatea RAJAC Iasi, implementand un proiect de gestionare a statiilor de mica epurare din judet • Cei de la Suez Environment vor da aproximativ 150 de milioane de Euro pentru implementarea acestui proiect, iar restul necesar pentru finantare va fi asigurat de catre Regia ieseana

Ieri, Prefectura ieseana a fost gazda unei intalniri dintre grupul multinational Suez Environment si reprezentanti ai prefecturii, Consiliului Judetean si ai primariei. Firma Suez Environment, care are ca obiect de activitate valorificarea ecologica a deseurilor si epurarea apei, s-a aratat interesata de gestionarea statiilor de mica epurare din judet. „Aceasta multinationala beneficiaza de tehnologia si finantarea necesara pentru implementarea unui proiect de epurare si salubrizare in judetul Iasi. In Cehia si Slovacia ei controleaza aproape in totalitate gestionarea deseurilor. Exista un acord intre Ministerele Mediului din Romania si Cehia de schimb de experienta. Este o companie care are capacitatea de a colabora in proiecte foarte mari. Reprezentantii acesteia lucreaza si cu administratiile locale in orase mari, iar la intalnirile anterioare, pe langa epurarea apei, s-a discutat si despre gestionarea deseurilor”, a declarat Nicusor Paduraru, prefectul judetului Iasi.

In urma intalnirii de ieri, reprezentantii Primariei iesene, care au fost de asemenea prezenti la intalnire, i-au invitat pe sefii grupului sa participe la licitatiile viitoare, care vor viza epurarea apei si serviciile de salubritate. „Este o firma foarte puternica in ceea ce priveste salubritatea si epurarea apei si de aceea ne-am inteles in privinta unei colaborari care speram sa se finalizeze cu bine. Dincolo de contractele pe care le are RAJAC (Regia Autonoma Judeteana de Apa Canal – n.r.), speram ca impreuna sa putem gasi strategiile pe viitor ale companiilor implicate”, a declarat Ioan Toma, directorul Regiei iesene. Trebuie precizat ca acest consortiu doreste sa preia statiile de microepurare a apei din judet pentru ca Regia ieseana nu dispune de toate fondurile necesare modernizarii acestora. Suez Environement va da aproximativ 150 milioane Euro pentru implementarea acestui proiect, iar restul necesar pentru finantare va fi asigurat de catre regia ieseana. Totodata, grupul multinational se va implica si in activitatea firmei care se ocupa de salubrizare in municipiul Iasi.

Adauga un comentariu