Actualitate

Un hacker şi un traficant de persoane vor fi extrădaţi în SUA. Ministrul Marcel Vela a făcut anunţul

Publicat: 14 aug. 2020
Ministrul Marcel Vela la Palatul Victoria
Ministrul Marcel Vela vorbește despre cazul cățelului din Buzău

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis, vineri, 14 august 2020, faptul că statul român extrădează în Statele Unite ale Americii un hacker și un membru al unei rețele de traficanți de persoane. Ministrul de Interne a promis că forţele de ordine nu vor mai arăta milă față de infractori și susţine că oamenii legii care nu își fac treaba vor fi pedepsiți.

„Suntem cu ochii pe infractori, oriunde s-ar afla ei, în România, în orice țară sau pe orice continent”, a declarat Marcel Vela.

„Asistăm la un act ce ține de extrădarea a doi cetățeni capturați în România de forțele speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, care au comis infracțiuni internaționale. Este vorba despre un cetățean din vârful unei rețele de trafic de persoane, în România, Mexic și Stataele Unite ale Americii. Extrădarea vine după o decizie a Curții de Apel Craiova.

Această operațiune are loc în colaborare cu Ministerul de Interne, Interopol și tot ce înseamnă cooperare polițienească internațională. Oficialii dina Statele Unite ale Americii au venit pentru a-i prelua pe cei doi cetățeni care au comis infracțiuni.

Infracționalitatea nu este doar în România, ci la nivel internațional. Sunt ministru al afacerilor interne de nouă luni și infracțioalitatea au fost arătate inclusiv de dumneavoastră, de presă. Pot să spun că este prima dată când MAI ia cu serios această problemă, în sensul că actualul Guvern a dat o prioritate pentru noi”, a precizat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, mesaj pentru infractori

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat vineri, 7 august 2020, într-o conferință de presă, că va prezenta în fiecare săptămână un bilanț al acțiunilor poliției. De asemenea, le-a transmis interlopilor că MAI este cu ochii pe ei.

„Din această săptămână vă vom prezenta toate acţiunile care au loc în timpul săptămânii pentru că cetăţenii să fie la curent cu toate operaţiunile, misiunile MAI în combaterea infracţionalităţii pentru ca acest fenomen criminogen se manifesta prin forme agresive. Cetățenii onești nu trebuie să se teamă, suntem o țară sigură. Am toleranță zero față de încălcarea legii, față de colegi care nu știu de ce baricadă se află. Am un mesaj pentru clanuri, interlopi și răufăcători: Suntem cu ochii pe voi!”, a declarat Marcel Vela.

Interlopii sunt luați în vizor de ministrul Marcel Vela

Marcel Vela a ținut să precizeze faptul că Ministerul Afacerilor Interne are planuri comune cu alte instituţii în strategii ţintite pe grupurile infracţionale.

„Încă de la începutul mandatului am susţinut faptul că am toleranţă zero faţă de încălcarea legii, cu atât mai mult dacă există un angajat al nostru care nu a înţeles până acum de ce parte a baricadei se află. Guvernul României face eforturi mari ca în această perioadă, limitată ca resurse, să asigure mijloace tehnice necesare şi echipamentul potrivit, dar şi contexul legislativ pentru ca fiecare angajat al MAI, în special din zona operativă, să se simtă protejat şi să acţioneze pentru ca legea să fie respectată”, a mai spus Vela.

Ministrul Vela a dat asigurări că orice persoană care încalcă legea va suporta rigorile ei, iar cetăţenii cinstiţi vor fi protejaţi.

„Ne dorim cu toţii o ţară normală, în care să ne creştem copiii în siguranţă, în care să nu ne fie frică să ieşim pe stradă şi sunt convins că împreună vom reuşi să avem o Românie sigură şi aşa să o predăm generaţiilor viitoare”, a afirmat ministrul de Interne.

Marcel Vela promite dotarea cu pistoale Berreta de ultimă generaţie

Ministrul de Interne Marcel Vela promite Poliției Române dotarea cu pistoale Berreta de ultimă generaţie. Chiar dacă România se confurntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, iar criza economică afectează grav pe mulți români, Marcel Vela crea investiții în dotarea poliției.

„Astăzi (miercuri – n.r.) este un moment extrem de important. Din anii ’70, Poliţia din România foloseşte tehnică depăşită, tehnică pe care dumneavoastră ca oameni ai legii, care aplicaţi legea, care apăraţi cetăţenii, o folosiţi în condiţii improprii. Avem cazuri în care poliţişti s-au jertfit pentru ţară, poate de multe ori fiindcă nu au avut cu ce să se apere. Această tehnică nou pe care dumneavoastră astăzi aţi primit-o e un prim pas, un începu“, a precizat Marcel Vela.

Adauga un comentariu