Local

Un hoț care făcea parte din gruparea ” Academia Infractorilor Români” a fost prins într-un spital din Iași! Era căutat în toată Europa

Publicat: 07 apr. 2021
Un membru al Academiei Infractorilor români a fost prins de oamenii legii din Iași

Unul dintre cei mai cunoscuţi hoţi de bijuterii, căutat în întreaga Europă, a fost prins într-un spital din Iași. Mihai Dragoş Știrbu făcea parte din Academia Infractorilor Români, grupare care dădea spargeri de milioane de euro în magazinile din vestul Europei.

Poliţiştii din Iași l-au capturat pe cel poreclit ” Frape” chiar într-un spital din Iași. Bărbatul era venit pentru a face mai multe investigaţii medicale. Hoțul era un membru de marcă a celebrei grupări infracţionale care, prin modul de operare şi instruire, a ţinut prima pagină a ziarelor din Europa.

Știrbu este un membru de marcă a grupării enunțate mai sus și care, după ce a fost prins de oamenii legii din Iași riscă extrădarea pentru că are mai multe mandate de arestare. Acesta era specializat în furtul de ceasuri și bijuterii de lux.

În 2015, BZI.RO relata în exclusivitate faptul că DIICOT a pus, la acea vreme, în executare zeci de mandate de percheziții în care erau vizați diverși lideri din cadrul grupării. De altfel, la acea dată se menționa faptul că liderul lor era încarcerat în Penitenciarul din Iași. Puteți urmări VIDEO cu modul de operare al infractorilor dând click aici

DIICOT avea suspiciunea rezonabilă că în perioada de după 2013, membrii grupării care avea 100 de membri, alături de lider, desfăşurau activităţi de recrutare, instruire, antrenare, coordonare şi control asupra membrilor executanţi, care ulterior erau instigaţi să se deplaseze, în diverse tari de pe teritoriul Uniunii Europene, săvârşind tâlharii la magazine de bijuterii şi ceasuri de lux, pe timp de zi, prin pătrunderea în forţă. Grupul infracţional organizat a fost conceput, iniţiat şi organizat pe criterii militare, având o structură piramidală, cu un lider suprem şi mai multe eşaloane de conducere, subordonate acestuia, fiecare palier fiind specializat şi condus de anumite persoane de încredere ce aveau au grad de „ofiţer”. Ultimul eşalon era cel de execuţie, în cadrul acestuia fiind recrutaţi tineri, atât minori, cât şi majori, de regulă provenind din familii dezorganizate, dispuşi să se alăture grupului şi să comită jafuri armate la magazine de lux din vestul Europei, primind sume modice în raport de sumele de bani.

Adauga un comentariu