National

Un hoț mai puțin obișnuit, la lacul Sfânta Ana. Un urs a furat actele și banii unui turist

Publicat: 14 aug. 2020

Un turist aflat in vizita la lacul Sfanta Ana a ramas fara actele si banii de vacanta dupa ce o fost victima unui hot mai putin obisnuit. Acesta a sunat la numarul de urgenta 112 si a declarat ca o ursoaică cu trei pui i-a furat rucsacul in care avea toate lucrurile sale.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad s-a deplasat de urgență în zonă, pentru a ajuta la găsirea și recuperarea bunurilor sustrase. Rucsacul a fost gasit la o distanta de aproximativ 30 de metri, din acesta lipsea doar un corn. Tanarul si-a recuperat banii si actele sale , astfel că acesta își va putea continua vacanța, scrie ziarharghita.ro.

„Le reamintim celor ce aleg să viziteze Lacul Sfânta Ana că acesta este înconjurat de pădure, acolo unde e de altfel și locul animalelor sălbatice. Așa că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia”, menționează jandarmii din Harghita.

Urşi în judeţul Harghita

Urșii își fac simţită prezența din ce în ce mai frecvent. Jandarmii au fost solicitați noaptea trecută, 11 iunie 2020, să intervină în trei situații pentru a îndepărta animalelor sălbatice.

Prima sesizare la Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă a fost făcut la ora 21:15, de o localnică din comună Voșlăbeni. Femeia anunța că un urs mare și-a făcut apariția în apropierea caselor de pe strada Mihai Eminescu. Locuitorii au încercat să sperie animalul sălbatic, însă fără succes.

Un echipaj de jandarmi din Gheorgheni a intervenit pentru înlăturarea ursului, însă la scurt timp, un alt urs de talie mai mică și-a făcut apariția în zonă. O alta sesizare a fost făcut după circa 20 de minute, o persoană anunțând că în Băile Tușnad, în fața unui magazin din zona Gării, și-a făcut apariția un urs.

„În cursul serii au fost primite trei apeluri prin intermediul SNUAU 112, prin care era anunțată prezența unor urși în Voșlăbeni și Băile Tușnad. (…) Locuitorii au încercat să-l îndepărteze, un lucru pe care noi nu îl încurajăm (…) La nici 20 de minute de la primul apel, tot prin intermediul 112, un domn semnala prezența unui urs în apropierea unui magazin din stațiunea Băile Tușnad, la o distanță nu foarte mare de gara CFR din localitate.

Pe timpul îndepărtării acestuia înspre pădure de către o patrulă de jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, un alt domn a sunat la 112 pentru a anunța prezența aceluiași urs în apropierea gării. Echipajele de jandarmerie prezente în cele două localități au acționat pentru prevenirea oricăror incidente și au rămas în zonă pentru a se asigura că urșii nu mai revin”, a transmis purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita.

 

Adauga un comentariu