Sport

Un iesean a devenit milionar in euro! TAS l-a îmbogatit pe Mihai Pintilii. Cati bani a recuperat capitanul FCSB-ului de la Al-Hilal

Publicat: 25 iul. 2018
1

Fotbalistul iesean Mihai Pintilii, în vârsta de 34 de ani, a reusit, dupa patru ani de la despartirea de sauditii de la Al-Hilal, sa-si recupereze drepturile salariale pe care seicii nu i le-au achitat niciodata. TAS a respins apelul introdus în septembrie de Al-Hilal, iar mijlocasul urmeaza sa primeasca suma de 2 milioane de euro! În plus, cei de la Al-Hilal trebuie sa achite toate cheltuielile de judecata.

Mihai Pintilii a fost transferat de Al-Hilal în vara lui 2014, când FCSB a primit 2,4 milioane de euro în schimbul sau, dar a parasit echipa dupa numai un an. Ulterior, internationalul român a facut o plângere la FIFA pentru o restanta de doua milioane de euro pe care Al-Hilal o avea fata de el, iar forul de la Zurich i-a dat dreptate.

Sauditii au atacat decizia la TAS, iar tribunalul de la Lausanne i-a dat din nou dreptate jucatorului, care acum trebuie sa primeasca cele doua milioane. Arabii nu mai au nicio cale de atac.

De fapt, Pintilii avea de luat aproape dublu, dar pentru ca a mai jucat în alta parte arabii au scazut banii pe care i-a mai luat între timp. "Am stiut întotdeauna ca va câstiga acest proces, chiar daca a durat atât de mult. Are o valoare foarte mare, este printre cei mai buni fotbalisti din Romania si nimeni niciodata nu poate sa-si bata joc de un jucator de-al meu si sa scape nepedepsit", a spus Anamaria Prodan, pentru Digi Sport.

În aceasta vara, Mihai Pintilii si-a prelungit contractul cu FCSB, iar noul angajament se întinde pâna în vara anului 2020. În iunie 2017, mijlocasul semnase vechea întelegere pentru un singur sezon. Tot atunci, în noul acord a fost introdusa o clauza speciala conform careia va ramâne în cadrul clubului dupa ce îsi va încheia cariera.

Mihai Pintilii a ajuns la FCSB în 2012, de la Pandurii. Dupa doua sezoane, a semnat cu Al-Hilal, iar apoi a revenit la Pandurii, sub forma de împrumut, pentru ca în sezonul 2015 – 2016 sa ajunga în Israel, la Hapoel Tel Aviv. A revenit la FCSB în 2016.

Adauga un comentariu