Local

Un ieşean a fost condamnat la închisoare pe viaţă. A ucis două persoane

Publicat: 30 iun. 2020
Un ieşean a fost condamnat la închisoare pe viaţă. A ucis două persoane
Un ieşean a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Un ieşean a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Tribunalul Iaşi a decis astăzi, 30 iunie 2020, ca Răzvan Butuc să fie condamnat la închisoare pe viaţă. Acesta a omorât două persoane într-un apartament din Păcurari.

Un ieşean a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Răzvan Butuc, bărbatul care în anul 2019 a ucis două persoane, mamă şi fiu, într-un apartament din cartierul Păcurari, a fost condamnat. Răzvan Butuc poate contesta decizia, care nu este definitivă.

Acesta este primul ieşean condamnat la pedeapsă maximă stabilită de legislaţia penală din România.

Moartea celor doi ieșeni din Păcurari

Moartea celor doi ieşeni din Păcurari a fost elucidată în luna mai a anului 2019. Dacă iniţial se spunea că este vorba despre o crimă urmată de sinucidere, adevărul a fost altul. Poliţiştii ieşeni au făcut zeci de verificări şi au ajuns la concluzia că bătrâna şi fiul ei au fost omorâţi. În urma cercetărilor, oamenii legii au ajuns şi la principalul suspect. Au fost efectuate descinderi în trei locaţii, iar cinci persoane au fost duse la audieri, printre care şi tânărul criminal.

După aproape o lună de la descoperirea macabră din Păcurari a ieşit la iveală un adevăr dur. Mama şi fiul, cei doi ieşeni găsiţi morţi într-un apartament ANL, au fost omorâţi cu bestialitate.

Un vecin de-al celor doi, un tânăr pe nume Răzvan Butuc, a devenit călău peste noapte. Şi-a ucis vecinii cu sânge rece. Răducu şi Elena Sipoteanu au fost omorâţi de către Răzvan Butuc. Din câte se pare, Butuc l-ar fi omorât prima dată pe Răducu, cu un cuţit, iar ulterior a strâns-o pe bătrână de gât. Tânărul în vârstă de 21 de ani a ucis cu sânge rece pentru bani.

Anchetatorilor nu le-a fost uşor să adune probe împotriva tânărului, însă totul a ieşit la iveală. Bătrâna şi fiul ei au fost ţinte uşoare. Butuc îi cunoştea de ani buni deoarece locuiau în aceeaşi scară, la câteva apartamente distanţă. Butuc a intrat în casa celor doi şi i-a ucis.

Descinderi în casa criminalului

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) Iaşi, cu ajutorul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale (SAS) au descins în trei locaţii. Două dintre locaţii au fost în blocurile ANL din Păcurari, iar altă locaţie a fost undeva în cartierul Nicolina. Oamenii legii au descins în aceste locaţii după ce au adunat suficiente dovezi care să arate că Răzvan Butuc a discutat şi a încheiat şi unele „tranzacţii”. Mascaţii au intrat în apartamentul lui Butuc în acelaşi timp în care au intrat şi în celelalte locaţii. Prietenul criminalului a fost şi el luat în vizor de autorităţi. Acesta se numeşte Andrei Antochi şi se pare că ar fi ştiut despre dublul asasinat. Nu este însă clar dacă este într-adevăr aşa.

În orice caz, el a fost luat de mascaţi şi dus la audieri. Tot la audieri au mai ajuns încă doi tineri, un bărbat şi o femeie. Mascaţii au intrat şi peste cei din urmă, Olimpia Achitei şi Constantin Chiriac. Ambii locuiau în Nicolina şi se pare că ar fi cumpărat mai multe bunuri furate de Butuc din casa victimelor. În urma percheziţiilor au fost descoperite mai multe bunuri care ar fi fost luate din casa familiei Sipoteanu.

Riscă să-şi petreacă restul vieții după gratii

Reporterii BZI au aflat că Butuc a comis dublul asasinat pentru a face rost de bani. Tânărul se pare că ar fi consumator de droguri şi ar fi făcut orice pentru bani de stupefiante.

Acesta a ajuns pe mâna autorităţilor după mai bine de o lună de la asasinat. Tânărul i-a omorât pe cei doi pe data de 9 aprilie 2019. De atunci şi până în momentul în care au fost găsite cadavrele, criminalul a intrat în apartament de mai multe ori şi a sustras mai multe bunuri. O parte din bunuri au fost vândute.

În fata anchetatorilor Răzvan Butuc şi-a recunoscut fapta. El a lăsat de înţeles că a ucis pentru bani. Tânărul a lucrat o perioadă într-o spălătorie auto, însă de mai multă vreme nu mai era angajat şi nu avea niciun venit. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul îşi va petrece restul vieții în spatele gratiilor.

Comentarii
Adauga un comentariu