Local

Un ieșean a gonit spre maternitate cu soția în chinurile facerii. Polițiștii nu au avut milă de el. S-a ajuns la judecată după ce agenții l-au tras pe dreapta și i-au săltat carnetul! (Exclusiv)

Publicat: 14 oct. 2021
Un echipaj de Poliție și o femeie gravidă
Un ieșean care a gonit spre maternitate deoarece nevasta era în chinurile facerii s-a ales cu permisul suspendat

Un șofer a fost transformat în pieton de agenții de Poliție din Iași. Asta, în ciuda faptului că bărbatul avea o scuză foarte bună pentru viteza cu care se deplasa: nevasta era în chinurile facerii. Ieșeanul a contestat în instanță decizia luată de polițiști în cazul său. Totuși, judecătorii ieșeni le-au dat dreptate agenților în procesul cu Eduard Radu Antipa

Un ieșean a gonit spre maternitate deoarece soția era în chinurile facerii. În ciuda acestei scuze, polițiștii nu au avut milă de el. Nu e ca-n filme: s-a ajuns la judecată după ce agenții l-au tras pe dreapta și i-au săltat carnetul! Deși inițial a avut câștig de cauză, mai apoi, Eduard Radu Antipa a pierdut procesul intentat Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

„Instanța admite apelul formulat de IPJ Iași împotriva sentinței civile din 29 ianuarie 2021 a Judecătoriei Pașcani, sentință pe care o schimbă în tot. Respinge plângerea contravențională formulată de petentul Eduard Radu Antipa, în contradictoriu cu intimatul IPJ Iași, ca neîntemeiată. Menține procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor din 20 decembrie 2019, emis de IPJ Iași. Definitivă”, au menționat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Eduard Radu Antipa a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean Iași

Procesul dintre Eduard Radu Antipa și IPJ Iași a început în urmă cu câteva luni. Inițial, Judecătoria Pașcani a admis plângerea formulată de ieșean. Ulterior, IPJ Iași a formulat un apel, considerând că decizia nu a fost una corectă.

„Prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției din data de 20 decembrie 2019, petentul a fost sancționat contravențional pentru faptul că, la data menționată, pe DJ 208, în localitatea Luncași, județul Iași, a condus autoturismul marca Audi, pe un sector cu limită de viteză de 50 km/h, cu viteza de 132 km/h. Petentului i-a fost dată o amendă contravențională în cuantum de 1.305 lei și măsura suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Procesul-verbal de constatare a contravenției a fost semnat de către petent, cu mențiunea: «Mă grăbesc deoarece naște soția!»”, au menționat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

La ce concluzie au ajuns judecătorii ieșeni

În fața instanței, Eduard Radu Antipa a precizat că starea de pericol a fost reprezentată, în cazul său, de starea de graviditate a soției sale, însărcinată în 31 de săptămâni, așa cum rezultă din adeverința medicală depusă la dosar.

„Deși soția petentului nu a născut în ziua săvârșirii contravenției de petent, instanța reține că aceasta, în momentul declanșării posibilului travaliu, se afla în județul Neamț, sarcina sa fiind urmărită și monitorizată în cadrul unei clinici private din Iași. Instanța a reținut că petentul s-a prezentat în cursul aceleiași zile, împreună cu soția sa, la serviciul de urgență al Maternității «Cuza Vodă», din Iași, unde aceasta a fost consultată de un medic specialist de obstetrică-ginecologie”, au constatat judecătorii ieșeni.

Aceștia au adăugat că, deși existența pericolului este una dovedită, iminența acestuia nu a fost probată, întrucât soția șoferului nu a născut în ziua respectivă.

„Instanța a apreciat că sancțiunea reprezentată de cele 9 puncte-amendă aplicate, concretizate în cuantumul de 1.305 lei, reprezentând minimul prevăzut de lege, este proporțională cu gradul de pericol social al faptei contravenționale săvârșite. În această apreciere, instanța are în vedere faptul că încălcarea limitei legale de viteză este principala cauză care duce la producerea de accidente rutiere și că o astfel de conduită reprezintă un pericol pentru ceilalți participanți la trafic”, au concluzionat magistrații ieșeni.

Comentarii
  • Niste orci! Nu au milă de nimic și mai presus de asta, nu respecta nici prevederile legale. Am avut permisul suspendat 90 zile, cu toate că am demonstrat cu imagini video și foto că nu există indicator rutier, tot mi-au suspendat permisul. Niste amărâți și niște „orfanii”!

Adauga un comentariu