Local

Un ieşean a înjunghiat un bărbat din legitimă apărare. Elicopterul SMURD intervine de urgenţă (EXCLUSIV) – UPDATE

Publicat: 30 iun. 2020
elicopterul SMURD Iași

Un ieşean a înjunghiat un bărbat din legitimă apărare. În urma unei certe în familie, un ieşean a înjunghiat cu o armă albă un alt bărbat din legitima apărare. Atacatorul după conştientizarea gestului a sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita un echipaj medical, menționând că a încercat să se apere și l-a înjunghiat. Incidentul s-a produs în comuna Sinești din judeţul Iaşi.

UPDATE: Victima, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din satul Osoi, comuna Sinești, prezintă plăgi înjunghiate cu o furca. Este stabil hemodinamic. În aceste momente ajunge la Unitatea de Primiri Urgențe din Spitalul Sfântul Spiridon din Iași pentru investigații, potrivit prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefă UPU SMURD Iași.

Un ieşean a înjunghiat un bărbat din legitimă apărare

În urma unui scandal iscat între doi bărbați, unul dintre ei l-ar fi înjughiat din legitimă apărare pe celalălat cu un obiect ascuțit. Numărul unic de urgență 112 a fost apelat imediat, unde se solicita un echipaj medical.

La faţa locului a fost trimis un elicopter SMURD. Momentan nu se cunoaștere starea de sănătate a victimei.

Înjunghiat în piept de către cumnat, după un conflict spontan

Judecătorii ieșeni au dispus majorarea pedepsei primite de către un bărbat de 39 de ani. Acesta a fost condamnat pentru că ar fi vrut să își ucidă cumnatul.

Un individ s-a ales cu o pedeapsă mai mare, după ce a fost acuzat că ar fi vrut să facă moarte de om. Astfel, la începutul lunii martie, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au dispus majorarea pedepsei primite de către Adrian Costel Șoloncă, de la trei ani și opt luni de închisoare, la patru ani și patru luni de pușcărie, pentru tentativă de omor. Sentința a fost definitivă.

Locuiau în aceeași curte

Procesul individului a început în urmă cu câteva luni. Așadar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Șoloncă (39 de ani), pentru tentativă de omor.

Oamenii legii au constatat că inculpatul locuiește împreună cu sora lui într-o locuință principală și o anexă locuibilă (bucătărie), acestea fiind amplasate în aceeași curte, în partea de nord-vest a localității Scobinți, din județul Iași.

Conform înțelegerii dintre cei doi, individului i-a revenit imobilul principal, iar surorii sale – anexa, în care aceasta locuia la momentul faptei împreună cu concubinul ei. Pentru o lungă perioadă de timp, inculpatul a fost plecat la muncă în străinătate, respectiv în Germania și Spania, iar, când a revenit în țară, în urmă aproximativ doi ani, s-a angajat la o firmă de construcții din Tulcea.

Corecție fizică severă

În luna mai 2019, individul a revenit pentru mai multe zile la domiciliu, timp în care ar fi asistat la un moment în care persoana vătămată a agresat-o pe sora lui. În acele împrejurări, el a intervenit pentru a aplana conflictul, aplicându-i o corecție fizică, destul de severă, persoanei vătămate.

„În seara zilei de 7 iulie 2019, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice și al unei stări conflictuale preexistente, inculpatul l-a înjunghiat cu un cuțit în piept pe numitul C.P., concubinul surorii sale. Persoana vătămată a fost transportată la Spitalul de Pneumologie Iași, unde a fost supusă la două intervenții chirurgicale. Victima a suferit o plagă înjunghiată penetrantă supramamelonară stângă, hemotorax stâng, plagă pulmonară stângă, secțiune parțială C5 și cartilaj C5 stângi, pentru care s-a intervenit chirurgical, practicându-se toracotomie antero-lateral stângă, drenaj preural și evacuare hemotorax, leziuni care au fost de natură să îi pună acesteia viața în primejdie”, au precizat anchetatorii ieșeni.

La audieri, inculpatul a recunoscut comiterea faptelor. La rândul ei, victima nu s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal.

Adauga un comentariu