Eveniment-Social

Un iesean a ramas cu un gust amar dupa ce a ajuns la UPU Sf. Spiridon

Publicat: 08 mai 2013
1

@ Aproape de miezul noptii, un foarfece a creat probleme la UPU Sf. Spiridon  @ Un pacient cu mana rupta a avut surpriza sa constate ca medicul care l-a preluat nu se poate folosi de un foarfece pentru ghips @ Conducerea spitalului analizeaza sesizarea iesenului pentru a stabili cu exactitate conditiile in care s-a desfasurat actul medical

Un iesean a indurat mai bine de patru ore o durere insuportabila in sala de asteptare a Unitatii de Primire Urgente Iasi (UPU) de la Spitalul Sf. Spiridon. Cu toate acestea, barbatul nu este suparat pentru timpul de asteptare, fiind constient ca unele urgente au avut prioritate. Toata problema s-a iscat in momentul in care un medic i-a spus clar ca mana trebuie pusa in ghips. In jur de miezul noptii, pacientul a aflat pe propria piele cat de important este un foarfece bine ascutit. Marcel Acatrinei, in varsta de 60 de ani, a fost dezamagit de modul in care a fost tratat de medicii de garda. Intamplarea la care a fost martor a facut-o cunoscuta si conducerii spitalului pentru a primi o explicatie rezonabila.

„Pe 25 aprilie, in jurul orei 19:00, m-am prezentat la ghiseul de la UPU unde mi-a fost intocmita foaia de observatie, pentru ca mi-am fracturat bratul.  La ora 21:00 am fost primit la radiologie, iar la ora 23:00 m-a vazut medicul ortoped. Acesta a hotarat ca mana trebuie pusa in ghips, dar cand a inceput procedura a constatat ca nici unul din cele patru foarfece nu taia. S-a agitat pe aceasta chestiune impreuna cu asistentele timp de aproape jumatate de ora si pentru ca mi se facuse rau din pricina durerii si a oboselii, i-am cerut medicului sa-mi dea radiografia si o copie dupa foaia de observatie pentru a merge a doua zi la Spitalul Militar, unde am acces in calitate de ofiter in rezerva armatei. Medicul mi-a aplicat o atela si dupa ora 23:30 am plecat din spital pentru ca a doua zi sa rezolv problema in modul cel mai profesionist la Spitalul Militar din Iasi”, a precizat Marcel Acatrinei.

Pacientul va primi un raspuns de la spital

Sesizarea ieseanului nu a ramas fara ecou, motiv pentru care s-a dispus verificarea informatiilor furnizate pentru stabilirea cu exactitate a conditiilor in care a fost tratat pacientul. „Am primit sesizarea pacientului si deocamdata nu avem un rezultat. Foarfecele de la UPU au lamele ascutite si nu cred ca aceasta a fost problema principala. Zilnic ajung la urgente sute de ieseni care sunt preluati dupa anumite prioritati. Voi face verificari, iar cel care a sesizat aceste nereguli va fi chemat pentru a-i oferi explicatiile pe care le asteapta”, a precizat conf. dr. Diana Cimpoesu, director medical la Spitalul Sf. Spiridon Iasi. Ieseanul a ramas cu un gust amar dupa experienta prin care a trecut, fiind uimit de faptul ca din cauza unui simplu foarfece, medicul nu i-a putut pune mana in ghips.

Comentarii
  • Acest lucru este unul din cele mai minore din spital! Aici mai toti pacientii isi cumpara medicatia, ustensilele sunt vechi nu exista aparatura mai ales in zonele de dificultate maxima, iar personalul medical este total dezinteresat!!! Va spune un om care din cauza neglijentei si a prostei medicatii a pierdut o persona din familie!Dar probabil d-na Cimpoeisu asa cum mi-ati spus si mie pumnul in gura cand am cerut lamuriri asa faceti si acum!!! SIGUR pacientul acesta are dreptate…nu mai incercati sa acoperiti! stiti bine ce este in spitalul pe care cu „onoare” il conduceti!

  • ce vina are medicul de garda ca nu are tot ce ii trebuie sa isi faca treaba asa cum stie mai bine? responsabil saunt cei care trebuie sa asigure cele necesare pt functionarea buna a departamentului.Asa ca doaman Cimpoiesu nu incalzeste pe nimeni explicatii de ce nu aveti ce trebuie.dar la ce personaje conduc spitalul nici nu e de mirare ca apar astfel de cazuri. Ati vrut toate urgentele la Spiridon asa ca …..

    • Serveste Patria colonelul,si cum asta e patria prostilor da ai dreptate raspunde la ordine omu….colonele sau ce esti tu am impresia ca tu nu mai poti de bn,cata pensie ai aaaaa,ce beneficii ai avut toata viata ta de militar,ai tras vreun glont macar in aer???

  • Cum nici un foarfec nu taia?Oare marele MENAJER Barliba si Lady D.Cimpoesu nu stiau ?Halal organizare e la UPU Spiridon…

Adauga un comentariu