Titlurile zilei

Un ieșean, amendat de Poliția Locală pentru o contravenție pe care nu a comis-o! Un polițist a inventat un semn de circulație pentru a-l penaliza pe șofer! – FOTO

Publicat: 08 iun. 2022
o strada cu masini parcate
 Un polițist local a dat amenzi pentru nerespectarea unui semn de circulație care nu există

Un șofer din Iași a fost sancționat pentru o contravenție de care nu se face vinovat. Un agent de la Poliția Locală Iași a inventat un semn de circulație pentru a aplica sancțiuni. Ieșeanul a fost confuz de măsurile luate, circulând des pe strada pe care a fost penalizat, care a fost declarată de polițistul local ca fiind, de astăzi, cu sens unic. Reprezentanții Primăriei Municipiului Iași și ai Poliției Locale îl contrazic pe agent, și ei surprinși de toată povestea.

Un șofer din Iași a fost luat în primire de un angajat de la Poliția Locală, care i-a aplicat o amendă pentru nerespectarea unui semn de circulație. Polițistul local i-a explicat că a încălcat o regulă rutieră, conducând pe „interzis”, însă, s-a dovedit că reglementarea încălcată a fost inventată de acesta. Ulterior, polițistul a mai oprit un șofer și i-a atras atenția pe același subiect. Șoferul amendat poate depune contestație pentru procesul-verbal întocmit. Întâmplarea a avut loc marți, 7 iunie 2022, în jurul orei 09:30. Strada respectivă, Gheorghe Săulescu, este una problematică din punctul de vedere al locurilor de parcare.

Agentul de la Poliția Locală a inventat un semn de circulație

Poliția Locală a municipiului Iași a aplicat o amendă pe nedrept, pe o stradă problematică din oraș. Un șofer a fost sancționat pentru că ar fi circulat pe interzis. Incidentul a avut loc pe strada Gheorghe Săulescu. Conducătorul auto a virat la stânga dinspre strada Costache Negruzzi, spre strada Gheorghe Săulescu, un traseu pe care se știa că se poate circula în ambele direcții. Agentul de poliție local a argumentat că regulile s-au schimbat, iar de astăzi și acelei porțiuni de drum i se aplică regula sensului unic, cu toate că nu există semne de circulație care să indice acest lucru. Reprezentanții primăriei îl contrazic pe polițist, spunând că în acea zonă se poate circula în ambele sensuri.

„Pe Săulescu, de jos, până sus la intersecția cu strada Costache Negruzzi, este sens unic. De la intersecția cu Negruzzi până în spatele blocurilor, pe aproximativ 100 de metri, este sens dublu. Probabil amenzile s-au dat pe sensul unic. De la Casa Modei până in spatele blocurilor este sens unic. Mulți merg pe interzis, pe acolo. Nu am găsit să fie altă reglementare în cauză. Întrebați Poliția Locală de ce s-au dat acele amenzi”, declară Radu Botez, consilierul primarului municipiului Iași.

Reprezentanții primăriei au trimis chiar angajați la fața locului, pentru a verifica situația de pe strada cu pricina. Aceștia au concluzionat că nu s-a schimbat nicio regulă, lucrurile fiind exact ca înainte.

Liviu Zanfirescu: „Dacă polițistul și-a permis să inventeze reguli noi, vom face corecțiile necesare!”

Întrebați despre acest incident încâlcit, reprezentanții Poliției Locale au susținut că astfel de decizii nu țin de această instituție. Mai mult, spun că, probabil, șoferul a încălcat, într-adevăr, regulile, însă deplasându-se pe porțiunea străzii unde este interzisă circulația în sens dublu.

„Decizia nu aparține Poliției Locale. M-am documentat. Într-adevăr, îmi confirmă polițiștii că au aplicat o sancțiune unui conducător auto care a circulat pe contrasens. Dacă agentul constatator a greșit, cel sancționat trebuie să depună contestație împotriva contravenției aplicate. Acea zonă este întotdeauna în atenția noastră, fiind în apropierea unui parc de copii. Dacă polițistul și-a permis să inventeze reguli noi, vom face corecțiile necesare”, precizează Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Urmează să se stabilească ce măsuri se vor lua față de polițistul local care a inventat un semn de circulație pentru o stradă din Iași.
Comentarii
 • Au și ăștia frusatrații lor! Atât ei, cât și cei de la poliția națională, ar cam trebui să mai lase porcăriile alea care le fac ei cu constatările forțate pe linie de circulație și s-ar mai băga printre blocuri, pe la dos să prindă hoții, tâlharii, spărgătorii și drogații! Să te afișezi asa pe străzi și sa oprești mașini, orice prost o poate face! Duceți vă la adapostul întunericului si al nopții dacă sunteți polițiști! Prindeți hoți! Fiți polițiști, nu găini!

 • Cred ca ar trebui schimbati CIOLANARII din conducere iar dupa facuta o selectie inteligenta, fizic psihic ….salariile sunt super OK.DL PRIMAR DUPA CATE STIU DV. AVETI MILITIENI DIN FRUNTEA SERVICIULUI SUB PIX …..PLOUA

 • Daaaa…acolo m-am luat si eu cu unul in gura,am parcat masina si l-am invitat sa mearga cu mine pana in zona cu containere sa-i arat semnul de unde e interzis…Bineinteles ca avea figuri pe el pana a vazut ce si cum,apoi a inceput sa baiguie ca nu stiu ce ,nu stiu cum….actele oricum nu le-a pupat de la mine,desi insista….

 • Pensionarii nu au plecat ? E bun sa iei salariu foarte bun din bugetul Iasiului, dar si o pensie mare, tot de la stat. Lucreaza la privat daca esti pensionar, daca tot mai vrei si poti sa lucrezi, nu la stat. Nu va e rusine de cetatenii din Iasi care tot timpul atrag atentia pe aceasta problema ? Se pare ca nu daca tot acolo sunteti.

 • Ce contestație, ce cercetare disciplinară? Dacă are dreptate, este vorba de abuz în serviciu, fiecare își asumă ceea ce face, nimeni nu poate impune unui polițist, indiferent de care, să aplice sau nu o sancțiune!

 • Vita de primar corupta isi plateste ff bine lingaii ,curvele si tradatorii exact cum facea tatica lui din psdnikita

 • In aceasta institutie nu au fost probleme pana nu au venit pensionarii MAI, care au facut in asa fel incat au dezbinat orice serviciu.Se plang cei dIN Guvern ca nu sunt bani,cum sa fie daca platesc pensii babane si totodata salarii la toti trantorii si frustratii din MAI.Au stresat si bulversat o serie de oameni in sistemul din Ministerul de Interne,au venit sa streseze si sa bage oamenii in spitale si pe cei de la politia locala.Aceasta institutie este imbatranita,oamenii sunt bonlavi, reclamangistii comenteaza ca sunt grasi ,urati,dar sa prestezi 30 de ani si sa suporti orice pensionar frustrat din MAI ,la un moment dat nu mai dai randament.Asa ca celor din Mai ,mai lasati dictatura si plecati sa faceti dictatura acasa la voi ,pe pensia voastra babana.

 • concluziile:
  – orice agent poate face orice pentru ca nu pateste nimic
  – amenda ilegala odata scrisa se poate anula doar daca se contesta in instanta

  eterna Romanie 🙂

 • Zamfirescu, fostul șef inspectoratului . Omul fără cuvânt , oportunist și lacom. Va sta la locală , va linge la primar cât se poate de mult. De ce nu a ajuns șef la locală cel care a înființat poliția locală? E un om cu demnitate.

 • NU E CORECT SĂ DENIGRĂM UN INTREG COLECTIV….ZIC EU….DECI SĂ REFACEM TRASEUL; DACĂ VENEA DE JOS….DIN SAULESCU SI A FĂCUT DREAPTA CA SĂ IASĂ LA MAMA MIA E OK…DAR DACĂ…DRAGII MEI VENEA DINSPRE STR.COSTACHI NEGRUZI(FOSTA CRISAN) SI A FĂCUT STINGĂ CATRE SĂULESCU…E INTERZIS DRAGII MEI…E INTERZIS….AI SEMN DE INTERZIS VIRAJ LA STINGĂ…NU AI CUM…IAR DACĂ VENEA DE LA BLOCURILE”C-URI”DIN SPATELE CASEI MODEI…TOT INTERZIS E….HAI SĂ FIM VERTICALI ȘI SĂ FIM CORECȚI….DE CE SĂ ARUNCĂM PIATRA….HAI SĂ O CÎNTĂRIT PUTIN… VĂ PUP….RESPECT

Adauga un comentariu