Local

Un ieșean, condamnat pentru că i-a furat păsările unei vecine. Individul, ajutat și de un minor

Publicat: 14 apr. 2022
Judecatoria Harlau
Judecătoria Hârlău a soluționat un caz de furt calificat

Un bărbat din Iași a fost pedepsit de judecători pentru că ar fi furat păsări împreună cu un minor. Răzvan Marian Alexa este acuzat că a intrat noaptea fără drept în curtea unei vecine și a furat peste 20 de păsări, pe care le-a introdus în saci și le-a cărat cu roaba până acasă. Cei doi au fost, însă, surprinși de un martor, care a informat-o pe victimă.

Răzvan Marian Alexa a fost condamnat recent de magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău la 1 an și 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru că ar fi furat păsări. Acesta trebuie să îi achite victimei suma de 900 de lei, drept despăgubiri.

Fapta a fost încadrată la furt calificat pentru că a fost comisă în timpul nopții, individul pătrunzând fără drept în locuința altei persoane și fiind ajutat de o persoană minoră. Minorul care l-ar fi ajutat a participat doar ca martor la proces.

gaini si rate
Răzvan Marian Alexa a sustras de la o vecină o roabă cu 13 găini și 9 rațe

Răzvan Marian Alexa, acuzat că a furat păsări împreună cu un minor

 o persoana - la un birou, cu hartii si un microfon in fata
Martorul a declarat că i-a surprins pe cei doi plimbându-se noaptea cu o roabă în care erau doi saci

Anchetatorii spun că, pe 14 ianuarie 2021, în timpul nopții, într-o localitate din județul Iași, Răzvan Marian Alexa, însoțit de un minor, a furat din curtea unei localnice o roabă și mai multe păsări, respectiv 13 găini și 9 rațe, pe care le-a transportat la el acasă. În drum spre locuință, în jurul orei 3:00, cei 2 indivizi au fost surprinși de un sătean care i-a identificat și a observat că se întâmplă ceva suspect.

„Martorul a declarat că i-a văzut în mod clar pe inculpat și pe minor în timp ce cărau cu o roabă 2 saci cu păsări, el fiind cel care i-a spus a doua zi persoanei vătămate că i-a văzut pe cei 2 cu bunurile acesteia”, au precizat magistrații de la Hârlău.

Ulterior, cei 2 indivizi ar fi vândut roaba sustrasă unei persoane, cu suma de 50 de lei. Pagubele totale produse au fost în valoare de 700 de lei, persoana vătămată cerând, însă, la proces despăgubiri în cuantum de 5.000 de lei. Răzvan Marian Alexa și-a recunoscut faptele și nu a contrazis nicio probă care a contribuit la demonstrarea vinovăției sale.

 boxa martorului
Minorul care a ajutat la furt a fost doar martor în acest proces

Ieșeanul a fost găsit vinovat de furt calificat

2 roabe
Recent a mai fost raportat un caz de furt calificat la Iași

În ciuda daunelor acordate, judecătorii au încadrat fapta la furt calificat din cauza circumstanțelor agravante în care a avut loc activitatea ilegală.

„Infracţiunea de furt calificat a fost comisă de inculpat pe timpul nopţii (ora 2:00 – 3:00) și prin violarea domiciliului persoanei vătămate, precum și în condițiile circumstanței agravante prevăzute de Codul Penal, respectiv de către un infractor major împreună cu un infractor minor”, au argumentat judecătorii ieşeni.

În final, Răzvan Marian Alexa a fost condamnat la 1 an și 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru furt calificat și trebuie să îi plătească victimei suma de 900 de lei, drept despăgubiri, instanța considerând că suma de 5.000 de lei cerută de aceasta din urmă nu este justificată. Minorul care l-a ajutat pe ieşean să comită fapta a figurat în dosar doar în calitate de martor. Recent, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar. Atunci, un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile fiind suspectat de furt calificat.

Fapta ar fi fost comisă în noaptea de 5-6 aprilie în Podu Iloaiei, unde ieșeanul ar fi sustras mai multe echipamente care erau destinate spre a fi folosite în construcții. Soluția dată de instanță în privinţa ieșeanului acuzat că a furat păsări nu este una definitivă.
Adauga un comentariu