Local

Un ieşean, condamnat pentru şantaj! Gabriel Ilaş a recunoscut totul în faţa procurorilor DIICOT!

Publicat: 04 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un ieşean condamnat pentru şantaj Gabriel Ilaş a recunoscut totul în faţa procurorilor DIICOT
Un ieșean a fost condamnat pentru şantaj, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și acces ilegal la un sistem informatic.

Un ieşean a fost condamnat pentru şantaj şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Totodată, acesta a fost condamnat pentru acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice. Gabriel Ilaş a recunoscut totul în faţa procurorilor DIICOT

Un ieşean a fost condamnat de judecători pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care şi şantaj. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus joi pedepsirea lui Gabriel Ilaş.

„Instanţa admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procurorul din cadrul DIICOT Iaşi şi Gabriel Ilaş. Acordul a fost încheiat pentru infracţiunile de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi acces ilegal la un sistem informatic în scopul obţinerii de date informatice. De asemenea, acordul priveşte alterarea integrităţii datelor informatice, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi şantaj. Condamnă inculpatul Gabriel Ilaş la 2 ani şi 4 luni de închisoare, cu suspendare”, au precizat magistraţii.

Gabriel Ilaş, obligat de judecători să meargă la muncă

Pe lângă pedeapsa aplicată pentru infracţiunile comise, printre care şi cea de şantaj, judecătorii l-au obligat pe acesta şi la muncă în folosul comunităţii.

„Instanţa îl obligă pe Gabriel Ilaş să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii. Aceasta va fi în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare sau la Căminul de Bătrâni „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, pentru 60 de zile lucrătoare. Persoana vătămată I.C.C. nu s-a constituit parte civilă în procesul penal”, au afirmat magistraţii referitor la tânărul condamnat.

Au confiscat mai multe bunuri de la ieşeanul acuzat de şantaj

Judecătorii ieşeni au dispus confiscarea specială a mai multor bunuri de la Gabriel Ilaş, care a fost condamnat pentru şantaj.
„Confiscă de la Gabriel Ilaş mai multe bunuri folosite de acesta la săvârşirea infracţiunilor. Astfel, confiscă un hard-disk Western Digital, un memory stick, un laptop marca Acer şi un HDD marca Hitachi”, au mai precizat judecătorii referitor la tânărul condamnat pentru şantaj.

Ce au spus procurorii DIICOT Iaşi despre Gabriel Ilaş

Procesul de şantaj în care a fost acuzat Gabriel Ilaş a început pe 31 decembrie 2019. Atunci, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a tânărului. Acuzaţiile aduse acestuia au fost de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi acces ilegal la un sistem informatic în scopul obţinerii de date informatice. Totodată, a fost acuzat de alterarea integrităţii datelor informatice, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi şantaj. Conform DIICOT, în perioada 16 mai – 29 august 2014, Gabriel Ilaş a comis fapta de acces ilegal la un sistem informatic în scopul obţinerii de date informatice.

Ieşeanul, acuzat şi de şantaj de anchetatorii DIICOT

Anchetatorii DIICOT au adăugat că, în perioada 14 – 27 august 2014, tânărul ieşean a săvârşit infracţiunea de alterarea integrităţii datelor informatice. Procurorii au mai susţinut că, pe 16 mai 2014, individul a comis infracţiunea de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic.
Anchetatorii DIICOT au mai susţinut că, pe 20 august 2014, Gabriel Ilaş a săvârşit infracţiunea de şantaj.

De unde a pornit scandalul de şantaj

Întreaga poveste a ieşit la iveală după ce o tânără din Iaşi li s-a plâns anchetatorilor că ar fi şantajată de un tânăr cu diferite imagini. În urma plângerii, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate a efectuat percheziţii. Aceasta l-au dus pe tânăr la audieri. În faţa procurorilor, Gabriel Ilaş a recunoscut comiterea faptelor. Sentinţa emisă joi de Tribunalul Iaşi în privinţa tânărului acuzat de şantaj nu este definitivă. Aceasta poate fi contestată de procurori sau de individul condamnat.

Adauga un comentariu