Economic Local

Un ieșean de 44 de ani care nu a avut niciodată permis a fost prins la volanul unei Dacia Papuc

Publicat: 19 mai 2020

Oamenii legii au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism, deși nu poseda permis de conducere și nu a obținut niciodată acest drept. În data de 17 mai, în jurul orei 12:00, echipele din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași au oprit în localitatea de frontieră Victoria, județul Iași, un autoturism marca Dacia, înmatriculat în România. Mașina era condusă de L.C., în vârstă de 44 de ani.

„Cu ocazia controlului, la solicitarea documentelor, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere. În urma verificărilor, colegii noștri au constatat că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere valabil. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis”, au declarat reprezentanții ITPF Iași.

Fura piesele unei mașini abandonate

Într-o altă ordine de idei, tot la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră au observat o persoană de sex masculin aflată în interiorul unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Franța, parcat pe spațiul verde din proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Albița.

„S-a procedat la legitimarea persoanei, stabilindu-se faptul că aceasta este B.G., cu cetățenie bulgară și R. Moldova, în vârstă de 53 de ani, care avea asupra lui diferite scule cu ajutorul cărora demonta piese din interiorul autoturismului”, au precizat reprezentanții ITPF Iași.

Bărbatul a declarat că efectua o cursă regulată, pe ruta Bulgaria – R. Moldova, la volanul unui ansamblu de vehicule format dintr-un autotractor și o semiremorcă, când a observat autoturismul marca Volkswagen Passat abandonat pe spațiul verde. Deoarece este proprietarul unui autoturism același model, s-a gândit că în interiorul autoturismului parcat se pot afla piese pe care le poate lua și folosi pentru autoturismul personal.
Adauga un comentariu