Local

Un ieșean, pedepsit după ce și-a violat propria soție! Femeia a ajuns în cele din urmă în mormânt! Bărbatul a fost trimis la pușcărie, iar doi copii au ajuns în grija statului! (Exclusiv)

Publicat: 08 apr. 2021
O autospecială de Poliție și o bandă galbenă, pe care scrie:
Un ieșean acuzat că și-a violat propria soție și apoi a provocat moartea acesteia a fost trimis la pușcărie de judecători

Un bărbat din Iași a fost pedepsit de magistrați, după ce a fost acuzat că și-a batjocorit propria nevastă și că a provocat moartea acesteia. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Laurian Ștefan Juncu la 8 ani și 6 luni de închisoare, pentru viol și lovituri cauzatoare de moarte. Doi copii au ajuns în grija statului, după incidentul tragic

Un ieșean a fost pedepsit de magistrați după ce și-a siluit propria soție! Victima a ajuns în cele din urmă în mormânt! După tragicul incident, bărbatul a fost trimis la temniță, iar doi copii au ajuns în grija statului! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Laurian Ștefan Juncu la pedeapsa rezultantă de 8 ani și 6 luni de închisoare, pentru viol și lovituri cauzatoare de moarte. În plus, individul a fost obligat să achite despăgubiri către propriii copii.

„Instanța admite acțiunea exercitată pentru părțile civile L.Ș.J. și I.M.T.J., prin reprezentant legal, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași. Îl obligă inculpatul Laurian Ștefan Juncu la plata către fiecare parte civilă a sumei de 100.000 de lei, cu titlu de daune morale, și a unei prestații lunare de întreținere, în cuantum de 16,5 la sută din veniturile obținute de acesta, începând cu data de 24 iunie 2013, până la majoratul acestora.

Admite în parte acțiunea exercitată de partea civilă N.P. Îl obligă pe inculpat la plata către partea civilă a sumei de 30.000 de lei, cu titlu de daune morale, și a sumei de 8.800 de lei, reprezentând daune materiale. Admite în parte acțiunea exercitată de partea civilă L.T. Îl obligă pe inculpat la plata către partea civilă a sumei de 50.000 de lei, cu titlu de daune morale, și a sumei de 7.500 de lei, cu titlu de daune materiale”, au afirmat magistrații ieșeni.

Laurian Ștefan Juncu, acuzat de către procurorii ieșeni în urma unui incident tragic

De remarcat este faptul că sentința emisă de Tribunalul Iași nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Laurian Ștefan Juncu a început pe data de 4 octombrie 2019. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a bărbatului. Acuzațiile aduse de anchetatori în acest caz: viol și lovituri cauzatoare de moarte.

Conform anchetatorilor ieșeni, în urmă cu aproximativ 8 ani, individul și-ar fi violat propria soție. Mai mult, spun oamenii legii, ieșeanul ar fi lovit-o pe femeie, iar aceasta ar fi ajuns ulterior la spital. Procurorii au susținut că, pe data de 8 iunie 2013, autoritățile au fost alertate cu privire la faptul că L.C.J., o femeie, se simte rău, iar aceasta a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean și transportată la Spitalul „Sfântul Spiridon”, dar și la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași. Ulterior, femeia s-a stins din viață, iar medicii au constatat că leziunile suferite de victimă au dus la moartea acesteia.

Trimis în judecată pentru că și-ar fi violat propria soție

Oamenii legii au declanșat ancheta și au ajuns la concluzia că cel care a provocat decesul ieșencei este nimeni altul decât Laurian Ștefan Juncu. Ieșeanul a fost dus la audieri, iar, ulterior, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea sa în judecată. Ancheta a fost una de durată și destul de dificilă, tocmai din cauza expertizelor efectuate în cauză.

După decesul mamei și trimiterea tatălui în judecată pentru viol și lovituri cauzatoare de moarte, cei doi copii minori au ajuns în grija Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Iași. Mai apoi, cei doi copii au fost dați în plasament familial. Acum, ieșeanul a fost condamnat și obligat la plata unor despăgubiri către copiii săi și rudele victimei. Rămâne de văzut dacă sentința emisă de Tribunalul Iași va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca instanța superioară, respectiv Curtea de Apel Iași, să decidă ce se va întâmpla cu individul acuzat că și-a violat propria soție și a provocat decesul acesteia.

Foto: arhivă

Comentarii
Adauga un comentariu