Local

Un ieșean, pedepsit pentru furt de țigări! A fost spart un magazin din Iași 

Publicat: 06 apr. 2022
pachet de tigari
Andrei Ciprian Bîrjovanu s-a ales cu dosar penal după ce a furat pachete cu țigăriAndrei Ciprian Bîrjovanu s-a ales cu dosar penal după ce a furat pachete cu țigări

Andrei Ciprian Bîrjovanu a fost pedepsit cu 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendare, de judecătorii ieșeni pentru un furt de țigări. Acesta, ajutat de un minor în vârstă de 14 ani, a intrat cu forța în timpul nopții într-un centru comercial cu scopul de a sustrage pachete cu țigări. Cei doi au fost descoperiți după ce s-au găsit dovezi la locul faptei.

Judecătoria Iași a soluționat recent un dosar de furt calificat care a avut loc în municipiul Iași, mai exact pe strada Gării. Conform anchetatorilor, Andrei Ciprian Bîrjovanu a intrat la ora 1:00 în magazin forțând ușa, fiind ajutat de un minor care stătea afară și supraveghea zona. A furat 3 cartușe cu câte 10 pachete cu țigări, însă a scăpat câteva pe jos, activând alarma.

doua persoane care stau cu spatele cu gluga in cap
În caz a mai fost implicată un minor care a stat de pază în timpul comiterii infracțiunii

Spargere într-un magazin din Iași, urmată de un furt de țigări

poza cu amprente
Criminaliștii au descoperit la locul faptei o serie de amprente ce aparțin individului de 19 ani

Astfel, tânărul în vârstă de 19 ani a fost condamnat recent pentru spargerea unui magazin cu scopul înfăptuirii unui furt de țigări în timpul nopții. Acesta, împreună cu un minor de 14 ani, s-a hotărât să forțeze intrarea centrului comercial de pe strada Gării.

„Inculpatul s-a îndreptat către rafturile cu țigări, care erau amplasate după tejghea, a luat 3 cartușe cu țigări, de aproximativ 10 pachete fiecare, pe care le-a ascuns sub bluză, timp în care minorul a rămas în exteriorul magazinului, pentru asigura paza. În timp ce se afla în magazin, inculpatul a scăpat câteva pachete pe podea, moment în care s-a declanșat sistemul de alarmă”, au constatat oamenii legii.

Aceste fapte i-au provocat patronului magazinului daune în valoare de aproape 3.000 de lei prin bunurile furate și reparațiile necesare în urma spargerii. După cercetări la locul cu pricina, s-au descoperit amprente care s-a dovedit că îi aparțin lui Andrei Ciprian Bîrvojanu. Împotriva lui s-a dispus atunci arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

doua umbre care se lupta
Tânărul a mai avut probleme cu legea când era minor

Andrei Ciprian Bîrvojanu s-a ales cu dosar penal

o persoana cu manusi care tine un laptop in mana
În martie 2022 au fost prinși doi bărbați care au furat electronice dintr-o școală din Iași

Ieșeanul a mai comis în trecut o infracțiune de tâlhărie în perioada în care era încă minor. La proces și-a recunoscut în totalitate faptele.

 „Instanţa va avea în vedere că modul de operare nu a fost unul deosebit, însă inculpatul a dat dovadă de un grad ridicat de îndrăzneală, nefiind reţinut de faptul că putea fi prins în flagrant în orice moment, ţinând seama şi de modul său de operare, anume forţarea uşii de acces fiind ajutat prin supravegherea zonei de către un minor, care a rămas în exterior”, au concluzionat judecătorii.

Astfel, Andrei Ciprian Bîrvojanu a fost găsit vinovat de furt calificat și a primit o pedeapsă de 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendare, și trebuie să plătească pagubele produse, în valoare de 2.972 de lei. Soluția este dată în primă instanță, putând fi contestată. Recent au mai fost raportate cazuri de furt prin efracție. Astfel, doi indivizi au fost prinși că au furat dintr-o școală mai multe electronice distribuite în sălile de curs.

Cei doi au intrat prin efracție mai multe seri la rând furând camere web, boxe, iar apoi au trecut la obiecte mai valoroase, cum ar fi laptopuri. Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași se ocupă de acest caz. Acum, un caz cu minori ce implică o spargere într-un magazin pentru un furt de țigări și-a găsit rezolvarea la Judecătoria Iași.
Adauga un comentariu