Actualitate

Un iesean s-a luat de gat cu primarul. Urmarile sunt incredibile – FOTO

Publicat: 03 iul. 2015

@ Razboi crancen intre un iesean si primarul unei localitati din judet @ Totul a plecat de la cateva hectare de teren aflate in albia raului Jijia veche @ O tranzactie dubioasa a facut ca doua suprafete de teren sa fie instrainate fara acordul proprietarului de drept

Cateva hectare de teren au provocat un scandal monstru la o primarie din judetul Iasi. Un iesean il acuza pe primarul comunei de faptul ca i-a vandut un teren care nu era trecut in proprietatea administratiei locale, iar el nu se mai poate folosi de acea suprafata. Constantin Grigore il acuza pe Costel Zota, primarul comunei Grozesti, de faptul ca i-a vandut cu buna stiinta un teren care nu este trecut in inventarul propriu al primariei si pe care nu il mai poate folosi. In urma cu cativa ani a fost incheiat un contract intre Primaria comunei Grozesti si barbatul respectiv prin care acesta din urma intra in posesia terenurilor contra unei sume de bani. Grigore sustine ca a luat doua suprafete de 11.400 metri patrati si 10.600 metri patrati, ambele situate in albia minora a Jijiei vechi. Numai ca barbatul s-a trezit dat in judecata de Apele Romane, institutie care sustine ca terenurile se afla in proprietatea sa. Intr-un raport de expertiza tehnica se arata clar ca terenurile se afla in proprietatea R.A. Apele Romane si in niciun caz in proprietatea comunei.

„Terenul a fost cumparat de la Primaria Grozesti prin 2009. Actele au fost facute fara sa treaca prin Consiliul Local. S-a constatat in urma unei expertize tehnice ca terenul este al celor de la Apele Romane. Acum cateva zile am fost chemat la mediere, dar ei si-au batut joc de mine. Eu nu pot intabula terenul si ma judec cu ei de vreo trei ani de zile. Am fost dat in judecata de Apele Romane dupa aceasta poveste. In localitate sunt mult mai multe probleme, iar primarul stie foarte bine toate acestea. Am cumparat terenurile cu peste 10.000 lei si am mai cheltuit dublu pe avocati. Nimeni nu vrea sa se faca dreptate. Mai mult, s-a creat o confuzie si cu delimitarea terenului. Initial s-a spus ca ar fi la Raducaneni si nu la Grozesti, iar situatia a devenit si mai complicata”, a spus Constantin Grigore. In schimb, primarul sustine ca povestea este mult mai veche si ca barbatul a concesionat terenul acum mai bine de zece ani dupa care a incercat sa-l cumpere. In plus, primarul a mentionat ca terenul este al primariei. „Asta s-a intamplat acum zece ani. El a concesionat prin anul 2004 terenul si a solicitat cumpararea. Un expert a constatat ca este terenul nostru. Ulterior instanta ne-a dat dreptate, iar el a facut recurs”, a replicat primarul Costel Zota.

Adauga un comentariu