Eveniment-Social

Un iesean si-a infipt un cutit in umar, iar altul a incercat sa se spanzure

Publicat: 08 sept. 2016
1

Doi barbati din Iasi au avut nevoie de ingrijiri medicale de urgenta, dupa ce au recurs la un gest extrem. Ambii au fost transportati la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. Barbatul in varsta de 40 ani si-a infipt un cutit in umarul stang, motivand ca a vrut sa-si puna capat zilelor. Acesta nu le-a spus medicilor care a fost motivul ce l-a determinat sa recurga la o tentativa autolitica.

Pacientul nu a necesitat spitalizare si dupa acordarea ingrijirilor medicale a primit tratament in ambulatoriu. Plaga din umar nu era penetranta. Celalalt tanar, de 38 de ani, din comuna ieseana Horlesti, si-a pus streangul de gat, dupa ce s-a certat cu sotia. Barbatul a recurs la acest gest pe fondul consumului de alcool. Membrii familiei a reusit sa-l salveze la timp. Dupa externare, pacientul va fi transferat la Institutul de psihiatrie Socola din Iasi.

„In fiecare zi avem cel putin un pacient cu tentativa autolitica. Cei doi pacienti nu a avut nevoie de spitalizare. Au primit tratament de specialitate in UPU si vor avea nevoie de consultatie si medicatie la psihiatrie pentru evitarea unei alte tentative autolitice. Ambii sunt la prima tentativa de suicid„, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD.

Adauga un comentariu