News Flash:

Un imperiu se clatina

4 Mai 2005
1345 Vizualizari | 0 Comentarii
Comanescu, dator vandut

•Controversatul om de afaceri iesean Constantin Comanescu se confrunta cu o situatie economica dezastruoasa •Toate firmele pe care acesta le detine au datorii la stat de zeci de miliarde lei •Conform adresei de Internet a Ministerului de Finante, acestea se cifreaza la peste 65 miliarde lei •Doar la bugetul statului datoriile depasesc 50,1 miliarde lei, in timp ce la asigurari acestea sunt de 14,11 miliarde lei

Motivele disperarii omului de afaceri iesean, Constantin Comanescu, patronul grupului de firme Pieta, sunt date de situatia dezastruoasa a firmelor pe care le detine. Astfel, societatile comerciale Com-Beton SA, Pieta SA, Predemet SA, Auto Remat SRL, BD Filatura SA, Comsal Recycling SRL, Comfil Tex SRL si Pieta Company SRL au fiecare datorii colosale la bugetul de stat si la alte bugete, datorii care se cifreaza la 65 miliarde lei. Primul loc in topul datoriilor firmelor lui Comanescu este ocupat de SC Com-Beton SA Iasi, firma care a adunat datorii de 16,36 miliarde lei, pana la data de 31 martie 2005. In acelasi timp, SC Predemet SA Podu Iloaiei este inregistrata cu datorii de 12,55 miliarde lei, la fel cum o alta mare firma detinuta aproape in intregime de Constantin Comanescu, in speta SC Auto Remat SRL Iasi, are datorii de 8,81 miliarde lei la bugetul consolidat al statului. O alta firma care se ocupa cu reciclatul diferitelor produse, SC Pieta Company SRL Iasi, la care Comanescu detine un procent de 95 la suta din capital, are datorii de 2,05 miliarde lei, la fel cum datoriile firmei Comsal Recycling SRL sunt de 470 milioane lei. Toate aceste firme sunt controlate de Constantin Comanescu, majoritatea fiind trecute pe persoana fizica. Nici firma de paza a omului de afaceri Comanescu nu o duce mai bine, figurand cu datorii de 2,79 miliarde lei. Mai mult, aceasta firma asigura paza si protectia la toate firmele detinute de afaceristul iesean, firme care nu sunt putine la numar. Intregul circuit creat de Comanescu este menit sa creeze un lant in care sumele de bani si tranzactiile sunt facute cu circuit inchis.

Asigurari neplatite

Bugetul de stat nu este singurul lipsit de aportul sumelor de bani datorate de firmele lui Constantin Comanescu, acesta avand datorii de cateva miliarde si la doua bugete importante, in speta bugetul asigurarilor sociale si de somaj. Astfel, SC Predemet SA Podu Iloaiei inregistreaza datorii de nu mai putin de 1,28 miliarde lei la cele doua bugete, SC Com Guard SRL 2,82 miliarde lei, SC Com-Beton SA 4,5 miliarde lei, SC Auto Remat SRL 4,2 miliarde lei. Totalul datoriilor firmelor controlate de Constantin Comanescu la cele doua bugete de asigurari este de 14,11 miliarde lei. Firmele din orasul Negresti, judetul Vaslui, controlate de acelasi Constantin Comanescu nu fac abstractie de la datoriile catre stat, destul de consistente. Astfel, SC BD Filatura SA are datorii de 7.08 miliarde lei, in timp ce SC Comfil Tex SRL doar 404 milioane lei. Cele doua firme din Negresti Vaslui nu fac diferenta nici in ceea ce priveste datoriile la bugetele asigurarilor sociale de stat, nici de somaj. Astfel, la bugetul asigurarilor de stat, SC BD Filatura SA are datorii de 1,18 miliarde lei, in timp ce la fondul de somaj datoriile sunt de 178 milioane lei. Cealalta firma din Vaslui controlata de Constantin Comanescu, SC Comfil Tex SRL, are datorii de peste un miliard lei la cele doua bugete de asigurari sociale. Firmele din Negresti au totodata datorii de aproape 8 miliarde lei la bugetul statului.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1322 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015868 (s)