Actualitate

Un important profesor al Universitatii Cuza a murit! Un detaliu din viata sa te va cutremura

Publicat: 02 feb. 2015

@ Moment trist pentru mediul academic iesean! @ O personalitate care a activat in domeniul criminalisticii si al celui educational nationale a murit @ Acesta are o poveste de viata fabuloasa 

Mediul academic iesean si national se afla in fata unei noi tragedii! Lucian Ionescu, valoros expert criminalist si absolvent al Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC), a murit!

Acesta si-a facut studiile liceale la Colegiul National Costache Negruzzi, dupa care a urmat cursurile Facultatii de Drept ale UAIC, pe care le încheie în anul 1959. „La vârsta de 20 de ani, proaspat jurist, ocupa un post la Laboratorul Interjudetean de expertize criminalistice Iasi, proaspat înfiintat. Aici si-a început cariera de expert criminalist pe care a continuat-o în cadrul Laboratorului Central de Expertize Criminalistice Bucuresti si mai apoi în cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice Bucuresti, pe care l-a condus în calitate de director, în perioada 1999 – 2006! Pe de alta parte, a urmat si o specializare postdoctorala la Institut de Criminologie et de Police Technique Universitatea din Lausanne, Elvetia, unde a sustinut cursuri de expertiza grafica cu studenti. Lucian Ionescu a desfasurat si o activitate didactica fiind profesor universitar inclusiv la Cuza din Iasi unde a fost titular de cursuri si de masterat”, mai precizeaza apropiatii acestuia. Avand o activitate prestigioasa si prodigioasa, acesta a avut parte de o recunoastere nationala si internationala pentru rezultatele muncii sale. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

De precizat ca tatal sau, Ioan Ionescu, a avut noua copii, toti fiind oameni de mare probitate profesionala. „Tatal lui Lucian Ionescu, profesorul Octavian Ionescu, a fost o personalitate marcanta în lumea Stiintelor juridice, doctor si laureat al Facultatii de Drept din Paris, a fost membru în Consiliul Legislativ al României si profesor universitar la Iasi. Octavian Ionescu a adus o contributie de mare însemnatate în domeniul Stiintelor juridice prin operele sale care stau, si astazi, ca fundament în domeniul dreptului subiectiv, ca parte a dreptului privat. Sotia lui Octavian Ionescu, Rica Ionescu, mama lui Lucian Ionescu, era de origine elvetiana si a fost de asemenea un intelectual de marca, desfasurând o activitate didactica în domeniul Filologiei, iesind la pensie ca profesor la Cuza”, au tinut sa mai arate membrii familiei.

Citeste si: A murit profesorul Ioan Lobiuc, de la Universitatea Cuza

Citeste si: Universitatea „Cuza” in doliu: Profesorul Adrian Neculau s-a stins din viataloading...

Comentarii
  • va rog sa lamuriti afirmatia:
    De precizat ca tatal sau, Ioan Ionescu, a avut noua copii, toti fiind oameni de mare probitate profesionala. „Tatal lui Lucian Ionescu, profesorul Octavian Ionescu, a fost o personalitate marcanta în lumea Stiintelor juridice
    Care este tatl lui Lucian Ionescu?!

Adauga un comentariu