News Flash:

Un judecator a castigat procesul cu Judecatoria

11 Februarie 2009
3452 Vizualizari | 0 Comentarii
Judecatoarea Diana Micu Cheptine presedintele Judecatoriei Iasi
• Decizie interesanta a magistratilor de la Curtea de Apel Constanta: acestia au dat castig de cauza unui judecator de la Iasi care si-a chemat la bara sefii • Totul a plecat de la faptul ca judecatoarea Camelia Toderica a fost mutata de pe Sectia Penala a Judecatoriei pe Sectia Civila • In actiunea de chemare in judecata, magistratul in cauza a sustinut ca aceasta mutare reprezinta un pericol chiar pentru justitiabili, pentru ca nu are specializarea necesara pentru a putea judeca dosarele de pe domeniul civil

Decizie interesanta a magistratilor de la Curtea de Apel Constanta: acestia au dat castig de cauza unui judecator de la Iasi care si-a chemat la bara sefii. Totul a plecat de la faptul ca judecatoarea Camelia Toderica a fost mutata de pe Sectia Penala a Judecatoriei pe Sectia Civila.

In actiunea de chemare in judecata, magistratul in cauza a sustinut ca aceasta mutare reprezinta un pericol chiar pentru justitiabili, pentru ca nu are specializarea necesara pentru a putea judeca dosarele de pe domeniul civil. In acest context, conducerea Judecatoriei a fost data in judecata pentru ca decizia de mutare de pe o sectie pe alta ar fi fost incorecta. Initial, acest dosar a ajuns la Tribunalul Iasi, insa acolo nici un judecator nu a acceptat sa intre in dosar si astfel dosarul a ajuns la Vaslui. La Tribunalul Vaslui, judecatoarea Camelia Toderica a castigat, insa intre timp aceasta fusese mutata pe Sectia Penala. Chiar daca aparent dosarul a ramas fara obiect pentru ca judecatoarea Toderica ajunsese pe sectia pe care avea o mai buna specializare, batalia a continuat prin toate caile de atac. Conducerea Judecatoriei a fost nemultumita de hotararea luata de judecatorii de la Tribunalul Vaslui si astfel dosarul a ajuns in recurs la Curtea de Apel Constanta. In urma cu cateva zile, magistratii de la aceasta instanta au respins recursul formulat de sefii reclamantei. "Am aflat de aceasta hotarare. Doamna judecator a castigat procesul. Asteptam sa aflam motivarea instantei de judecata pentru a vedea mai multe detalii. In acest moment nu pot fi facute alte comentarii pe seama acestui dosar", a precizat judecatoarea Diana Micu Cheptine, presedintele Judecatoriei Iasi.

Motivele transferului

Tot conflictul a pornit de la sedinta din 14 februarie 2007, atunci cand Colegiul de Conducere al Judecatoriei a decis ca un numar de patru judecatori sa fie mutati de la o sectie la alta pe criteriul vechimii in specializare. Astfel, cei care au venit ultimii la Judecatorie si se aflau in Sectia Penala au fost trecuti la Sectia Civila, cu toate ca aveau specializarea in materie penala. S-a ajuns in aceasta situatie pentru ca volumul de activitate la Sectia Penala este in continua scadere, iar la Sectia Civila in continua crestere. S-a vorbit chiar despre o discriminare, pentru ca au fost judecatori cu dubla specializare care nu au fost mutati la Sectia Civila. "Componenta sectiilor si completelor specializate se stabileste de colegiul de conducere al instantei, in raport cu volumul de activitate, tinandu-se seama de specializarea judecatorului", prevede Legea 304/2004 privind organizarea judecatoreasca. Potrivit cererii de chemare in judecata, acest articol de lege nu ar fi fost respectat de Colegiul de Conducere al Judecatoriei. Conform actelor depuse la dosar, Camelia Toderica nu a mai intrat in cauze civile pana in momentul deciziei din 14 februarie. "Nu am inregistrat intarzieri in redactarea hotararilor, numarul de casari imputabile este unul scazut, sub media instantei, am absolvit cursuri postuniversitare cu specializarea drept penal, iar trecerea subsemnatei la Sectia Civila exclusiv pe criteriul vechimii in magistratura, fara analizarea altor criterii, este o masura arbitrara", a precizat Camelia Toderica in cererea de chemare in judecata.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

motivele transferului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3096 (s) | 24 queries | Mysql time :0.186084 (s)