National

Un judecator clujean isi favoriza iubita avocata in procese

Publicat: 24 nov. 2012
1

Conform Libertatea. ro, judecatorul Horia Tocan, din Turda, Cluj, a fost exclus din magistratura dupa ce o ancheta a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)a aratat ca acesta si-a favorizat iubita avocata, Iulia Costin, în mai multe procese, fara sa îl intereseze care era de fapt solutia dreapta.

Relatia de dragoste dintre cei doi a fost scoasa la iveala chiar de unul dintre oamenii caruia judecatorul Horia Tocan ar fi trebuit sa îi faca dreptate. Omul nu a stiu însa ca pentru acest lucru trebuie sa o angajeze ca avocata pe iubita magistratului, Iulia Costin.

“Noi aveam de recuperat niste bani, o suma importanta. Cel care trebuia sa ne dea banii, si care era executat, a apelat la serviciile avocatei Costin, care, în doua ore, a rezolvat actiunea. La ora 10.00 judecatorul a înregistrat dosarul, iar apoi a fixat termen, a judecat, a pronuntat sentinta si a motivat. La ora 12.00 totul era rezolvat pentru clientul avocatei Costin”, a declarat pentru stiridecluj.ro un pagubit, care a înteles abia mai tarziu ce s-a întamplat: “Isi faceau cu ochiul unul altuia în sala de judecata. E a pleda pentru adversarul nostru, iar el o sorbea din priviri. I-am vazut cu ochii mei cum s-au sarutat în Cluj, în fata Palatului de Justitie”.

Isi trimiteau SMS-uri în sedinte

O data începuta ancheta, si alti angajati ai Judecatoriei din Turda au început sa vorbeasca. “Isi trimiteau SMS-uri în plina sedinta de judecata. Ea i-a scris ceva, el s-a uitat la telefon si i-a r a s p u n s . Uneori s u s – penda sedintele si se retrageau în biroul lui”, a spus o avocata. Astfel, în urma anchetei, membrii CSM au descoperit ca amorezii au lucrat împreuna în mai multe procese care au fost apoi rejudecate. Potrivit deciziei de excludere din magistratura, din 2010, Tocan “a solutionat 14 cauze în care reprezentant al partilor a fost un avocat cu care domnul judecator se afla într-o relatie apropiata si nu a înteles sa formuleze cerere de abtinere”.

Adauga un comentariu