Actualitate

Un jurnalist il ataca dur pe Dacian Ciolos: A avut legaturi cu Securitatea

Publicat: 20 aug. 2019

Jurnalistul Dan Andronic sustine ca alianta USR-PLUS a stabilit regulamentul de desemnarea a viitorilor candidati pentru alegerile parlamentare, dar au inclus si o prevedere legata de colaborarea cu Securitatea, declansandu-se astfel o miscare politica ciudata. A avut Dacian Ciolos legaturi cu securitatea? A fost tatal lui Dacian Ciolos ofiter de Militie?

Continua lupta din sanul Opozitiei. Dacian Ciolos, intepaturi la adresa PNL

 ''Alianta USR-PLUS a stabilit prin regulament modul de desemnare a candidatilor la alegerile parlamentare si locale. Au inclus si o prevedere legata de colaborarea cu Securitatea. Numai ca de aici s-a declansat o mica furtuna. N-am inteles de ce USR-PLUS a tinut sa promoveze un regulament intern de desemnare a viitorilor candidati ai Aliantei in stransa legatura  cu deconspirarea fostilor informatori ai Securitatii avand urmatoarea mentiune: „De asemenea, nu vor putea fi desemnati drept candidati ai Aliantei persoane care au avut calitatea de lucratori activi sau colaboratori ai Securitatii sau, MAJOR FIIND, a semnat un angajament cu Securitatea inainte de 1990 sau au in prezent calitatea de lucratori activi / colaboratori / informatori ai unui serviciu de informatii sau persoane care promoveaza violenta, ideologii totalitare, discriminarea de gen, anarhismul, rasismul, sovinismul, separatismul etnic sau teritorial si orice alte idei ori actiuni extremiste”.
N-am inteles eu, dar nu au inteles nici cei mai aprigi sustinatori ai acestora ce ascundea o asemenea nuanta. Adica, cei care au colaborat cu Securitatea ca elevi sunt mult mai putin culpabili decat cei care au facut-o ca si studenti sau pensionari. Ce-i prostia asta? s-au intrebat multi. Ce importanta are ca erai minor cand ai scris delatiuni majore impotriva colegilor, prietenilor, uneori parintilor. Ce Securitatea avea nevoie de acordul parintilor pentru a recruta informatori din liceu? Nici pomeneala.

Atunci care-i explicatie? O intrebare care nu a primit raspuns pana acum din partea celor doi lideri ai USR-PLUS, respectiv Dan Barna si Dacian Ciolos. A existat o stare de usoara jena, s-a scris pe Facebook ca aceasta propunere a venit dinspre Dacian Ciolos, unul din liderii politici cu probleme in zona aceasta. De altfel, fostul sef al Securitatii din Timisoara, Radu Tinu a lasat un comentariu la articolul publicat recent de Mirel Curea: „Na, parerea mea, cred ca Csolos (n.n. Dacian Ciolos) fiind fiu de militian, nu a scapat de ofiterul de la Simleu….. e doar o parere.”
Ce vrea sa ne sugereze Radu Tinu? Ca Dacian Ciolos a putut fi recrutat de Securitate pe cand era elev? Sau ca a semnat un angajament, dar nu a colaborat. A fost verificat Dacian Ciolos de CNSAS? In mod cert, da. Si a primit si adeverinta de necolaborare cu Securitatea. Deci cum se mai poate rasturna o asemenea situatie. Pare incredibil, dar viata politica din Romania ne-a invatat ca totul devine posibil. Mai ales atunci cand vorbim despre arhivele fostei Securitati. Sa ne amintim de cazurile Dan Voiculescu si Traian Basescu, ca sa dau doua exemple diametral opuse.

A fost tatal lui Dacian Ciolos ofiter de Militie?

Da, acest lucru l-a recunoscut chiar liderul PLUS intr-un interviu: „Tata provine dintr-o familie simpla din Bihor. El nu si-a dorit sa lucreze in Militie, si-a dorit sa faca altceva: a fost tamplar de meserie, a facut scoala profesionala de tamplarie si a vrut sa faca Politehnica. Printr-o anumita circumstanta pana la urma a ajuns sa faca scoala de militie si a fost functionar, ofiter in militie. Cea mai mare parte din activitate a desfasurat-o in departamentul de evidenta populatiei, de unde a si iesit la pensie de boala in 1987(…)”Eu am fost mandru de ce-a facut tatal meu(…)Tatal meu a decedat in 1998, cand eu inca imi continuam studiile. Atunci am inceput activitatea profesionala.” Integral AICI
Din toata aceasta tevatura cu iz ciudat ramanem doar cu intrebarile, pentru ca cei doi lideri, Dan Barna si Dacian Ciolos nu au furnizat opiniei publice nici o explicatie. Si oricat s-ar supara cei doi, miscarile politice ciudate nasc intrebari ciudate. Treaba presei este sa le puna, responsabilitatea politicienilor este sa raspunda!
P.S. Mai trebuie spus ca reactia USR-PLUS la scandalul creat a fost sa se renunte la aceea formulare, „MAJOR FIIND”, dar in acelasi stil. Opac'
', precizeaza jurnalistul Dan Andronic.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit