Bizar

Un lac, de 360 de hectare, a luat foc. Oamenii de stiinta spun ca zona nu va mai putea fi locuita in urmatorii 8 ani

Publicat: 02 mart. 2017

O situatie greu de crezut s-a petrecut in orasul Bengaluru din sudul Indiei. Cel mai mare lac din zona a luat pur si simplu foc, invaluind metropola intr-o mare de fum dens.
Bengaluru este poreclit Silicon Valley-ul Indiei, datorita exploziei industriei IT de acolo si totodata orasul lacurilor, pentru multele ape care il inconjoara.
In data de 16 februarie mijlocul lacului Bellandur, ce are o suprafata de 360 de hectare, a inceput sa fumege puternic. Pompierii au avut o problema, intrebandu-se cum poti stinge ceva care se afla deja pe apa, relateaza The Guardian.
Se pare ca focul a pornit din cauza gunoiului si a dejectiilor chimice care se varsa constant in ape. Acestea provin atat de la gospodariile din apropiere, cat si de la fabricile din zona. Este nevoie doar de o scanteie pentru ca totul sa ia foc.

Aruncarea ilegala de deseuri este o veche problema a Indiei. Un incident similar, in care deseurile de pe un lac au luat foc, s-a petrecut in mai 2015. Cateva zile mai tarziu la suprafata apelor a aparut o spuma toxica, rezultata din arderea deseurilor, suficient de puternica incat sa dizolve vopseaua de pe caroseria masinilor.
Cercetatorii de la Institutul Indian de Stiinte sunt de parere ca din cauza poluarii excesive, in 2025 orasul Bengaluru nu va mai putea fi locuit. Un studiu care a analizat deversarile ilegale din ultimii 20 de ani arata ca zilnic in lacuri se arunca intre 400 si 600 de milioane de litri de deseuri netratate.

sursa: stirileprotvloading...

Adauga un comentariu