Eveniment-Social

Un lacheu al lui Nichita, la conducerea Bibliotecii Judetene Gh. Asachi

Publicat: 25 mart. 2013
1

Pana si institutiile de cultura din judetul Iasi au ajuns sa fie capusate de acolitii primarului Gheorghe Nichita. Dupa ce ieri a fost ultima zi destinata depunerii proiectului pentru concursul de proiecte de management in vederea ocuparii postului de manager al Bibliotecii Judetene Gh. Asachi, o mare surpriza s-a prefigurat: Dan Dobos a fost singurul candidat. Curios sau nu, acesta a fost coordonatorul principal al campaniei electorale a edilului vremelnic si de trista amintire a orasului. In acest context, este greu de crezut ca aici nu este vorba de un joc de culise in alianta USL, tocmai pentru a pozitiona strategic o persoana aservita politic. Avand in subordine aceasta institutie, Consiliul Judetean (CJ) anunta: „Concursul de proiecte de management se va derula in data de 5 aprilie 2013, de la ora 10.00”. Toate acestea deoarece, pana acum, probabil viitorul director de la Biblioteca Asachi a ocupat alt post caldut tocmai la societatea care administreaza Parcul Stiintific si Tehnologic Tehnopolis, fara a se remarca in alte momente decat in cele in care si-a ridicat salariul. Oricum, toate acestea se petrec la institutia culturala ieseana dupa ce, timp de patru ani, deja fostul coordonator, Catalin Bordeianu, a „reusit” sa coboare, in ultimul hal, managementul institutiei. In pofida acestei realitati, el este la un pas in a fi numit director al Institutului Cultural Roman (ICR) Belgrad – Serbia.

Comentarii
 • Daca noul director se va lua mana in mana cu actualul director economic va fi vai si amar de institutia numita „biblioteca”.Daca nu se va lua,aceasta din urma il va sapa cum a facut-o si cu Bordeianu.Un contabil a ajuns director,indiferent cina va fi trimis de la CJ.

   • Draga „cititor” contabil,vei lua spor de la corecta ta sefa pentru laudele infinite si pentru laurii pusi pe fruntea sa.Probabil esti una din turnatoarele sau babele care ati facut zid viu pe langa doamna Director.Iar de sanatate, va trai saraca Paula vesnic daca ti se va adeveri blestemul.Buze moi si atat.

    • Iar tu draga Sandule esti probabil unul din aceia pe care d-na director i-a pus sa mai si munceasca, asa ca te inteleg.In rest, buze reci si atat.

     • Vezi tu draga mea contabila „cititor” tocmai asta nu inteleg eu:de cand mama naibii directorul de pe partea financiara pune angajatii la treaba?Vezi cum iti dai foc singura la valiza?Vezi cum recunosti ca a ta sefa dicteaza totul in biblioteca?O face si o face intr-un mod abuziv si brutal.E o persoana care vrea sa para corecta,dar stii bine ce se intampla in rest!Poate uiti ca acum vreo 3-4 ani o injurati toti si plangeati pe la colturi din cauza ei,dar acum ati devenit cu totii pupincuristi!Se va intoarce roata draga cititorule si va veti face bagajul cu totii.

 • Daca CJ-ul ar fi organizat concursuri corecte si nu aranjamente USL-iste, cu siguranta ca ar fi fost si alti candidati, poate chiar oameni din biblioteca (sunt destui profesionisti carora li se „rezerva”, de ani buni, doar posturi umilitoare).Dar, in conditiile in care se stia de vreo luna cine va fi noul director, ce sens avea?!
  E amuzant ca Nichita &compania;nu s-au gandit sa mai depuna si dosarele altora…”mana moarta”, ca la licitatii;)

 • N-ar fi singurul director pus asa dupa ureche, ce va mira? Mai este in primarie o vaca blonda care isterizeaza zilnic o institutie cu tipete si pe bietii salariati ii termina psihic. I s-a dus buhul ca doar oamenii vorbesc.

Adauga un comentariu