National

Un lider cu greutate a fost EXCLUS de pe lista PSD pentru parlamentare

Publicat: 13 oct. 2016

Deputatul PSD Vlad Cosma, vizat in doua dosare de coruptie, dintre care unul se afla in instanta, nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar, a anuntat, joi, presedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, care a aratat si ca pe lista nu se vor afla persoane care pot afecta imaginea partidului, PSD dorind sa aiba „liste curate”.

Toader a spus, intr-o conferinta de presa, ca organizatia judeteana a trimis la Bucuresti o lista cu 20 de propuneri pentru alegerile parlamentare, lista fiind intocmita in ordine alfabetica, ordinea eligibilitatii urmand a fi stabilita de Comitetul Executiv Judetean.

In context, liderul PSD Prahova a aratat ca pe lista nu se vor afla persoane care au probleme de imagine, partidul dorindu-si sa aiba „liste curate”.

„Ne dorim ca pe aceste liste, neluand in calcul ordinea, sa nu existe oameni cu probleme de imagine in randul potentialilor candidati. Din acest motiv, am avut mai multe discutii interne, ne dorim sa avem o reprezentativitate buna din randul organizatiei de femei, organizatiei de tineret (…). Oricine ar putea aduce prejudicii de imagine partidului nu va fi pe lista. (…) Ne dorim sa avem niste liste curate”, a afirmat Toader, raspunzand unor intrebari.

Intrebat daca deputatul Vlad Cosma, trimis in judecata intr-un dosar de coruptie, si urmarit penal in dosarul „Hertanu”, instrumentat de DNA Ploiesti, se regaseste printre propunerile trimise la Bucuresti, seful PSD Prahova a spus ca parlamentarul a fost propus de colegii sai sa candideze, insa a decis sa nu intre in cursa electorala.

„A fost o propunere din partea organizatiei de la municipiu, din partea catorva colegi, dansul a revenit si a spus ca nu iti doreste sa candideze la aceste alegeri. Este decizia domniei sale, nici macar nu a mai fost luat in discutie cu conducerea nationala. Nu si-a depus CV-ul”, a explicat Toader.

Totodata, el a mentionat ca nicio persoana din familia Cosma nu si-a depus pana la acest moment CV-ul pentru a fi luata in considerare in vederea participarii la scrutinul din decembrie.

Pe de alta parte, printre propunerile pe care PSD Prahova le-a facut pentru alegerile parlamentare se afla si Toader, care ocupa si functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova.

Bogdan Toader a spus ca deocamdata este o propunere, ca inca nu si-a depus CV- ul si ca discutia in ceea ce il priveste este una „aparte”.

„In privinta mea a fost o discutie cu totul si cu totul aparte pentru ca nu ne dorim sa mintim populatia si cetatenii care ne acorda increderea lor, in sensul ca, daca ma inscriu in aceasta competitie interna si daca ma voi regasi pe lista validata de catre BEJ si voi candida, nu imi permit apoi sa zic ‘dom’le, imi aleg, raman la CJ’. Deci, nu facem astfel de lucruri pentru ca suntem totusi un partid serios. (…) Nu am discutat inca cu domnul presedinte Dragnea pe aceasta tema, dar, daca posibila mea candidatura ajuta intr-un fel sau altul PSD, atunci sigur ma voi inscrie in competitia electorala interna. Deocamdata sunt doar o propunere, ca si ceilalti colegi ai mei”, a declarat seful PSD Prahova.

Intrebat daca a fost propus sa deschida lista pentru Camera Deputatilor, el a raspuns ca „nu neaparat”.

In data de 4 octombrie, PSD a dat publicitatii o lista de propuneri pentru alegerile parlamentare pe care se regaseau 19 nume, printre care deputatul Vlad Cosma, vicepresedintele Senatului, Augustin Mitu, dar si fostul prefect Rodica Paraschiv si primarul de la Busteni, Emanoil Savin, care s-a inscris in PSD inaintea alegerilor locale organizate in urma cu cateva luni.

Pe aceeasi lista se regaseste si senatorul Radu Oprea, trimis in judecata, la inceputul acestui an, de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru evaziune fiscala sub forma autoratului si spalare a banilor sub forma complicitatii.

Conform datelor de pe site-ul instantei supreme, judecatorii au constatat neregularitatea rechizitoriului cu privire la mai multe aspecte si au dispus, in luna martie, restituirea cauzei la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica, decizia ramanand definitiva in luna mai.loading...

Adauga un comentariu