Sanatate si frumusete

Un loc unic pe planeta! De ce se ingramadesc oamenii sa locuiasca pe minuscula insula

Publicat: 06 mart. 2017

Pe continentul african exista un mare lac, numit Victoria. Pe acest lac exista si o insula, pe care oamenii au denumit-o Mgingo. Aceasta insula este populata de 131 de oameni, ceea ce este destul de mult pentru marimea ei. Dupa cum poti vedea din imagini, aproape toata insula este acoperita de casute.

Insula Mgingo este disputata intre Uganda si Kenya, lucru care a permis ca locuitorii ei sa-si organizeze o mica republica. Oamenii de aici interzic strainilor sa stea mult timp pe insula. Ei locuiesc dupa propriile legi si se ocupa cu pescuitul.
Pana in 1991, aceasta insula nu a fost populata. Oamenii care stiau de ea spuneau ca ea e locuita de un demon. Insa doi oameni intreprinzatori si curajosi i-au dat unui vrajitor 300 kg de peste pentru ca acesta sa alunge duhul rau de pe insula. Dupa aceasta, acestia doi au inceput sa locuiasca aici.

In urma lor au venit inca 60 de oameni, din Uganda, Kenya si Tanzania. Oamenii erau atrasi de posibilitatea de a pescui si de faptul ca pe insula a fost creata o cumunitate cu legi proprii. Cei doi oameni care au infiintat comunitatea au fost alesi senatori de onoare, iar atunci cand in 2009 numarul oamenilor a crescut pana la 131, ei au decis sa nu mai primeasca pe nimeni.
Venitul lunar al acestor pescari este de 200 de dolari. Oamenii care traiesc ”pe mal” fac aceeasi bani in 2.5 luni.
Uganda si Kenya s-au certat mult timp pentru aceasta insula, dar asa si nu au mai ajuns la un consens. De aceea, ambele state se prefac ca nu vad aceasta insula.

Desi de facto insula nu apartine niciunui stat dintre cele doua amintite, ambele state impoziteaza aceasta insula. La inceput, Uganda si Kenya puneau multe bete in roate locuitorilor insulei. Plasele lor erau taiate iar cativa oameni au fost chiar omorati . Insa in scurt timp toate partile s-au domolit. Acum locuitorii insulei Mgingo dau circa 60% din venitul lor in vistieria celor doua state, insa si asa venitul lor lunar este mult mai mare decat a vecinilor lor de pe uscat.

Cei doi oameni fondatori au fost alesi pe viata in calitate de capi ai insulei. Ei sunt ajutati de inca 5 senatori care sunt alesi de barbatii care au implinit 30 de ani. Deciziile se iau reiesind din votul majoritatii senatorilor.
Pe insula exista un bar, o farmacie, un salon de frumusete si 4 case de toleranta. Sotiile si rudele de gen feminin ale pescarilor, sunt totodata si prostituate pe insula. Orice om strain nu are voie sa se afle pe insula mai mult de o zi.

Cea mai mare pedeapsa pentru un locuitor al insulei este izgonirea. Deja 6 oameni au fost alungati, de fiecare data din cauza furtului.
Inca o curiozitate: la 200 de metri distanta de Mgingo se afla o alta insula, numita Usingo. Insa nimeni nu locuieste pe ea, pentru ca se crede ca aici locuieste un demon. In afara de aceasta, oamenii cred ca pe Usingo locuieste si duhul izgonit de pe Mgingo. Inca nimeni nu a putut gasi un vrajitor atat de puternic care ar fi in stare sa-i alunge pe ambii demoni. Chiar si soldatii din armatele Ugandei si Kenyei refuza sa vina pe insula din cauza demonilor. Doar oamenii de stiinta vin aici uneori, pentru a studia lacul Victoria si locuitorii ei.

sursa: poate nu stiailoading...

Adauga un comentariu