Stiri

Un magazin vrea sa transforme clientii in curieri pentru comenzile online

Publicat: 29 mart. 2013

Wal-Mart Stores este a treia companie publica din lume ca marime. Ea este cunoscuta cel mai bine prin lantul de magazine Walmart din Statele Unite. Acolo compania ar putea sa introduca un sistem cu totul atipic de livrari pentru clientii online. Pentru un anumit discount, clientii din magazinele fizice vor putea face livrari catre clientii care comanda produse din magazinele online.

Aceasta initiativa este luata in considerare pentru ca Walmart sa poata concura in Statele Unite cu Amazon, cel mai mare retailer online din lume. Acesta din urma nu are magazine fizice si se mandreste cu un sistem de livrari foarte eficient. Walmart apeleaza la serviciile FedEx pentru livrari in Statele Unite, insa acestea nu sunt chiar ieftine. In plus, Walmart a inceput sa onoreze comenzi online din magazinele fizice, alaturi de centrul specializat.

Un reprezentant al Walmart a declarat ca posibilitatea de-a transforma clientii in curieri este dezbatuta de conducere. Ea ar putea fi implementata in 1-2 ani, fiind luate in discutie mai multe optiuni. Una dintre ele ar fi ca magazinul sa acoere costurile pentru benzina pentru client, iar acesta sa livreze un pachet in drumul spre casa. O alta versiune implica oferirea unui discount la cumparaturile viitoare in functie de numarul de livrari.

Initiativa Walmart trebuie sa treaca de unele obstacole de ordin legal. Magazinul vrea sa inchirieze intr-un fel un spatiu in masinile clientilor pentru a livra produsele. Daca se va gasi o formula adecvata, este posibil ca lantul de magazine sa aiba la dispozitie milioane de potentiali curieri. Credeti ca aceasta ideea ar putea fi implementata si tara noastra?loading...

Adauga un comentariu